Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Güncel

Avrupa Şampiyonu Oldu

Avrupa Şampiyonu Oldu

Sibel Şimşek ,üç altın madalya kazanarak üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

13.04.2012 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakatlığı nedeniyle bir yıldır podyumdan uzak kalan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un altın herkülü Sibel Şimşek ,üç altın madalya kazanarak üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

2004 ve 2009 yıllarında Avrupa şampiyonu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporun milli haltercisi Sibel Şimşek Avrupa Şampiyonasında kendisi ile yarıştı.Sakatlığı nedeniyle bir yıl podyumdan uzak kalan şampiyon halterci,halteri bırakmayı düşünürken Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü ve antrenörlerinin desteğiyle yılmadan çalıştı ve podyuma geri dönerek 63 kiloda üç altın madalya kazanarak,üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Toplam 225 Kilo Kaldırdı

Antalya'da devam eden Halter şampiyonasında milli halterci Sibel Şimşek, 8 sporcunun mücadele ettiği koparmada tüm sporcuların kaldırışlarını tamamlamasının ardından 100 kiloluk tek kaldırışı ile altın madalyaya uzandı. Sibel Şimşek diğer iki hakkını kullanmazken,Silkmede ilk hakkında 121 kiloyu kaldırarak altın madalyayı garantiledi. Şimşek ikinci hakkında 125 kiloda başarılı olarak üçüncü hakkında podyuma çıkmadı. Silkmedeki 125 kilokuk kaldırışı ile altın madalyanın sahibi olan Sibel Şimşek toplamda ise 225 kiloya ulaşarak ülkemize üçüncü Altın madalyayı kazandırdı.

Bir Yıl Podyumdan Uzak Kaldı

Geçtiğimiz yıl dizinden sakatlanarak çok ağır bir ameliyat geçiren ve sakatlığı nedeniyle bir yıl Haltere ara vermek zorunda kalan Sibel Şimşek,Avrupa şampiyonu olduktan sonra anlamlı açıklamalarda bulundu.Şimşek,"Geçen yıl Kazan'da yapılan Avrupa şampiyonasında üçüncülükle yetinmek zorunda kalmıştım. Şampiyonluğu kaçırmıştım. Bir kilo bizim için çok önemli.Daha sonra sakatlığımdan dolayı ameliyat oldum.Zor bir sakatlık dönemi geçirdim. Ve bir yıl spora ara vermek zorunda kaldım.Benim için çok zor geçen bir yıl oldu."dedi.

Sporu Bırakıyordum.

Avrupa Halter şampiyonasında toplamda 225 kilo kaldırarak üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan Sibel Şimşek sakatlığı nedeniyle bir ara sporu bırakmayı düşündüğünü de belirtti. Şimşek,"Aslında sakatlığım sonrasında pes etmiştim. Halteri bırakacağımı düşünüyordum. Artık dayanamıyorum dediğim anlar olmuştu.Ama hocalarım sağolsun bu sakalık dönemim boyunca benimle yakından ilgilendiler. Ve yeniden podyuma dönerek Avrupa şampiyonu oldum. Bize her zamsan destek veren ve yanımızda olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karoaosmanoğulu'na kulübüm Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübüne,antrenörümüz Şule Şahbaz'a çok teşekkür ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement