Avrupa ülkelerinde Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Avrupa ülkelerinde Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler

Avrupa ülkelerinde Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler

Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış devam ederken salgının yayılma hızının yavaşladığı bazı ülkeler, tedbirleri kademeli olarak kaldırmaya devam ediyor.

04.05.2020 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış devam ederken salgının yayılma hızının yavaşladığı bazı ülkeler, tedbirleri kademeli olarak kaldırmaya devam ediyor.

Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan önlemlerin gevşetilmeye başlandığı Polonya'da, bugünden itibaren otel ve alışveriş merkezlerinin yanı sıra müze, sanat galerisi ve kütüphaneler sosyal mesafe kuralına uyulması koşuluyla yeniden hizmete girdi.

Polonya'da vaka sayısı 13 bin 937'ye, ölü sayısı da 683'e yükselirken ülkede Almanya, Çekya, Slovakya ve Litvanya gibi komşu ülkelere yönelik sınır kontrollerinin 13 Mayıs'a kadar uzatıldığı açıklandı.

Kreşler yeniden açıldı

Avusturya'da Kovid-19 nedeniyle yaklaşık 1,5 ay önce kapatılan anaokulları bugünden itibaren kademeli olarak eğitime başladı.

Salgın hastalığa karşı hayata geçirilen önlemlerin gevşetilmeye başlandığı ülkede, yaşlı bakımevlerine ziyaretlerin yapılmasına izin verildi. Risk grubundaki yaşlılara virüs bulaşmasını önlemek için yakınlarının ziyaret etmesi yasaklanmıştı.

Öte yandan engelli avukatı Hansjörg Hofer, maske kullanımında bazı engellilere tolerans gösterilmesini talep etti. Hofer, özellikle nefes darlığı ve öğrenme güçlüğü çeken kişilerin bu duruma uyum sağlamakta zorluk çektiklerini söyledi.

Avusturya'da vaka sayısı 15 bin 545'e, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 600'e ulaştı.

Macaristan'da da tedbirler kaldırılıyor

Çekya'da 17 Mayıs'a kadar uzatılan acil durumun daha fazla uzatılmayacağı açıklandı.

Başbakan Adrej Babis, muhalefetin 25 Mayıs'a kadar uzatılması talebine karşı çıkarak, hükümetin acil durumu uzatmayacağını söyledi.

Macaristan'da ise Kovid-19'a karşı uygulanan tedbirler bugün itibarıyla başkent Budapeşte dışında önemli ölçüde esnetilmeye başlandı.

Budapeşte dışındaki şehir ve yerleşim merkezlerinde marketler, müzeler ve hayvanat bahçeleri herhangi bir sınırlama olmadan faaliyete başladı. Restoran ve kafeler ise sadece açık teras kısmında hizmet sunabilecek.

Macaristan'da vaka sayısı 3 bin 35'e, ölü sayısı ise 351'e yükseldi.

Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Bosna Hersek Federasyonu'nda (FBİH) son 24 saatte yeni vaka tespit edilmediği bildirildi.

Kovid-19 bulaşan kişi sayısının arttığı bazı Avrupa ülkelerindeki vaka ve ölü sayıları şöyle:

"İsviçre 29 bin 981/1762, Portekiz 25 bin 524/1063, İsveç 22 bin 721/2 bin 769, Romanya 13 bin 512/803, Danimarka 9 bin 670/493, Norveç 7 bin 884/214, Finlandiya 5 bin 327/240, Yunanistan 2 bin 626/144, Bosna Hersek 1926/78, Bulgaristan 1632/74, Litvanya 1419/46, Slovakya 1413/25, Letonya 896/16."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa ülkelerinde Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement