Avrupa'ya Gitmediler Tekerlekli Sandalyelerini Yenilediler - Son Dakika
Yerel

Avrupa'ya Gitmediler Tekerlekli Sandalyelerini Yenilediler

Son 14 senedir kesintisiz Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbolu Takımı, bu sene Avrupa kupalarına gitmemeyi tercih etti.

13.03.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KORKMAZ - Son 14 senedir kesintisiz Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbolu Takımı, bu sene Avrupa kupalarına gitmemeyi tercih etti.

Tekerlekli sandalye basketbolunda 2014'te aldığı sonuçlarla Avrupa'da 139 puanla 21. sırada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2014-2015 sezonunda üst üste 15. kez Avrupa'ya gitme hakkı elde etmesine rağmen bu hakkını kullanmadı.

2000'den bu yana kesintisiz olarak uluslararası kulvarda mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyespor'un ligde 4 kez namağlup şampiyonluğunun yanı sıra 105 maçlık namağlup serisi de bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Andre Vergauwen Kupası'nda 2000-2001'de dördüncü, bir sezon sonra da üçüncülüğe ulaşmıştı.

İzmir temsilcisi, 10 takımın yer aldığı Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'de 10 maçta aldığı 4 galibiyet ve 6 mağlubiyetle 8. sırada bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Genel Sekreteri Bekir Kerem Ünal, yaptığı açıklamada, Avrupa kupalarına gitmeme kararını yönetim kurulu olarak takıma da sorarak verdiklerini kaydetti.

Avrupa kupalarına gitmenin zorunlu olmadığını hatırlatan Ünal, "Yurtdışına gidilmediği takdirde sporcularımızın tekerlekli sandalyelerini yenileyebileceğimizi söyledik. Dolayısıyla takıma 2 seçenek sunduk, tekerlekli sandalyelerin yenilenmesi daha mantıklı geldi" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa'ya Gitmediler Tekerlekli Sandalyelerini Yenilediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement