Avrupa Yatırım Bankası'ndan Gürcistan'a 250 Milyon Avroluk Kredi - Son Dakika
Güncel

Avrupa Yatırım Bankası'ndan Gürcistan'a 250 Milyon Avroluk Kredi

Avrupa Yatırım Bankası, çeşitli ulaştırma altyapı projelerinin gerçekleştirilmesi için Gürcistan'a 250 milyon avroluk kredi sağladı.

19.02.2019 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Yatırım Bankası, çeşitli ulaştırma altyapı projelerinin gerçekleştirilmesi için Gürcistan'a 250 milyon avroluk kredi sağladı.

Kredi sözleşmesi, Gürcistan Maliye Bakanı İvane Maçavariani ile Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Vazil Hudak tarafından başkent Tiflis'te imzalandı.

Hükümet binasında düzenlenen törene Gürcistan Başbakanı Mamuka Bahtadze, Gürcü bakanlar ve Avrupa Birliği (AB) Tiflis Büyükelçisi Carl Hartzell de katıldı.

İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Bahtadze, 250 milyon avroluk kredinin Gürcistan'a verilen önemli bir destek olduğunu vurgulayarak, Avrupa Yatırım Bankası'nın, Gürcistan'a en çok yatırım yapan uluslararası kurumlardan biri olduğunu, banka ile somut iş birliğinin gelecekte de süreceğini söyledi.

Bahtadze, Avrupa Yatırım Bankası'ndan alınan kredinin, Gürcistan'ı Azerbaycan ve Ermenistan'a bağlayan yol projeleri için kullanılacağını belirterek, "Bankanın ayırdığı 250 milyon avroluk finans kaynağı, Rustavi-Kırmızı Köprü ile Rustavi-Sadakhlo otoyollarının inşası ve rehabilitasyon projelerine yönlendirilecek." dedi.

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Hudak da Gürcistan'ın AB ile entegrasyon sürecinin ilerlediğini, bu yolda Gürcü tarafa yardımcı olmak istediklerini ifade etti.

Hudak, Avrupa Yatırım Bankası'nın Gürcistan'a sağladığı 250 milyon avroluk kredinin AB'nin daha önce Gürcistan'a ayırdığı 6,1 milyar dolarlık yardım fonunun bir parçası olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Yatırım Bankası'ndan Gürcistan'a 250 Milyon Avroluk Kredi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement