Avrupa Yerel Bölgeler Meclisi Onursal Başkanlığı'na Dr. Hande Özsan Bozatlı Seçildi - Son Dakika
Güncel

Avrupa Yerel Bölgeler Meclisi Onursal Başkanlığı'na Dr. Hande Özsan Bozatlı Seçildi

Avrupa Yerel Bölgeler Meclisi Onursal Başkanlığı\'na Dr. Hande Özsan Bozatlı Seçildi

Avrupa'da 35 ülkenin üye olduğu Avrupa Yerel Bölgeler Meclisi'nin (Assembly of European Regions-AER) Onursal Başkanlığı'na oybirliğiyle Dr. Hande Özsan Bozatlı seçildi.

15.06.2017 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'da 35 ülkenin üye olduğu Avrupa Yerel Bölgeler Meclisi'nin (Assembly of European Regions-AER) Onursal Başkanlığı'na oybirliğiyle Dr. Hande Özsan Bozatlı seçildi.

Dr. Hande Özsan Bozatlı'ya, 2013 yılından beri başkanlık yaptığı Avrupa Yerel Bölgeler Meclisi'nde (Assembly of European Regions-AER) görev süresi bitmesine rağmen, başarılı çalışmaları ve başkanlığı dönemindeki verimli performansı nedeniyle oy birliğiyle "Onursal Başkanlık" statüsü yaratılarak yeni yönetimde yer verildi.

Belçika Prensi Laurent'in himayelerinde, Brüksel'de "Sürdürülebilir Bir Avrupa için: AB/ Türkiye İlişkisini Korumanın Önemi (For a Sustainable Europe, an Opportunity toPreserve the EU-Turkey Relationship)" konulu bir konuşma yapan Dr. Hande Özsan Bozatlı'yı dinleyenler arasında Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Politika Merkezi düşünce kuruluşundan Amanda Paul, Belçika Prensi Laurent, AB nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Konseyi yetkilileri, düşünce kuruluşlarından katılımcılar, Avrupa siyasetçileri, bürokratlar ve Brüksel'deki Harvard Club üyeleri bulunuyordu.

Dr. Hande Özsan Bozatlı'nın kendisini dinleyen Avrupa'daki siyasilere tanıtımını, Brüksel Harvard Club Başkanı Salome Cisnal de Ugarte ile Avrupa Bölgeler Meclisi Başkan Yardımcısı ve Hampshire-İngiltere Bölge Başkanı Roy Perry yaptı.

Dr. Özsan Bozatlı; referandum sonrası Türkiye'de olması beklenen değişiklikler, terör ve Avrupa değerleri ve bu konuya Türkiye'nin yaklaşımı üzerine kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. AER Onursal Başkanı Dr. Hande Bozatlı konuşmasını şöyle özetledi:

"Türkiye ve AB ilişkisi tarihi bir geçmişe sahip. İki tarafın da popülist politikalardan uzak, akıllı ve çifte standartta olmayan, adil politikalara ihtiyacı var. Türkiye ile Avrupa ilişkilerine iki tarafın da kısa dönem strateji, güvenlik ve ekonomik fayda boyutunun ötesinde, ortak bir gelecekte ortak değerler ve ortak menfaatler üzerinden yaklaşması gerekli. Siyasetçiler zaman zaman farklı düşünse de, iki tarafın halkı bölgede istikrar ve refahı sağlayacak işbirliği istiyor. AB'nin  geleceği için planlanan yeni stratejisinde Türkiye için  başarılı bir entegrasyon ve üyelik modeli geliştirilebilir. AB coğrafi tanımlarından çok, ortak değerler üzerinden tanımlanan bir birliktir."

Belçika Prensi Laurent'in Belçika hükümeti izniyle, Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Dr. Hande Özsan Bozatlı, resmi danışmanlığını yaptığı AER yönetim kurulunda üye ve başkan yardımcıları olarak şu isimler çalıştı:

Fransa eski Ulaştırma Bakanı Jean-Claude Gayssot, Fransız Senatör André Reichardt, Brüksel kentinin eski Ekonomi Bakanı Jean-Luc Vanraes, Bodo- Norveç Belediye Başkanı Sonja Steen, Avusturya İçişleri Bakanı ve geleceğin cumhurbaşkanı gözüyle bakılan Johanna Mikl-Leitner, Azor Adaları Başkanı Vasco Cordeiro, Avrupa Parlamentosu eski üyesi İngiliz Roy Perry ki kızı şu anda Theresa May'in kabinesinde bakan. Dr. Bozatlı, Avusturya Dışişleri Bakanı olarak görevini sürdüren Sebastian Kurz ile de AER'de yakın çalıştı. (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa Yerel Bölgeler Meclisi Onursal Başkanlığı'na Dr. Hande Özsan Bozatlı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement