Avrupalı Eğitim Emekçileri Siirt'i Gezdi - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Eğitim Emekçileri Siirt'i Gezdi

Avrupalı Eğitim Emekçileri Siirt\'i Gezdi

Almanya Grew Gewerksohaft Erzirkving Eğitim ve Bilim Sendikası ve Draham Dowson (NASUWT) İngiltere öğretmenler sendikası temsilcilerinden oluşan bir heyet Siirt’e geldi.

22.04.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Grew Gewerksohaft Erzirkving Eğitim ve Bilim Sendikası ve Draham Dowson (NASUWT) İngiltere öğretmenler sendikası temsilcilerinden oluşan bir heyet Siirt'e geldi.

Siirt Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı ve Ezidi kampı koordinatörü Elif Akgül Ateş ile Siirt Eğitim-Sen üyeleri tarafından karşılanan heyet, ilk olarak Siirt'te Ezidi ailelerin kaldığı kampı ziyaret etti. Kampta bulunan çocuk kreşini, biçki dikiş atölyesini ve çamaşırhaneyi gezen heyet çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Siirt Belediyesi'ni ziyaret ederek Eşbaşkan Tuncer Bakırhan ve Belkıza Beştaş Epözdemir ile görüşen heyet adına açıklama yapan Almanya Eğitim ve Bilim Sendikası avukatı ve gönüllü çalışanı Tülay Altun, Avrupalı emekçiler olarak yaklaşık bir haftadır bölgede bulunan Ezidilerin yaşadığı kampları ziyaret ederek inceleme yaptıklarını söyledi. Altun, "Bölge ziyaretimiz kapsamında bugün Siirt'e geldik. Yaptığımız ziyarette gördüklerimiz ve edindiğimiz izlenim, Siirt Belediyesinin Siirt halkıyla Ezidi yurttaşlarla dayanışma içerisinde olduğunu gösterdi. Kampta kalan yurttaşla belediye ve halk imkanları dahilinde her türlü desteği vermiş. Bizlerde ülkelerimize döndüğümde yurttaşların ihtiyaçlarının karşılaması için bir çalışma başlatacağız" dedi.

Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ise, Avrupalı eğitim emekçilerinin gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, Ezidilerin her türlü ihtiyaçlarını giderme noktasında Siirt halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Heyet, temaslarının ardından Siirt'ten ayrıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalı Eğitim Emekçileri Siirt'i Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement