Avrupalı Öğretmenler "Darbukayı" Sevdi - Son Dakika
Güncel

Avrupalı Öğretmenler "Darbukayı" Sevdi

Sinop'un Ayancık ilçesinde Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu'na AB projesi kapsamında konuk olan 15 Avrupalı öğretmen Türk müziği ile tanıştı.

19.03.2015 13:07  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Ayancık ilçesinde Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu'na AB projesi kapsamında konuk olan 15 Avrupalı öğretmen Türk müziği ile tanıştı.AB Projesi Erasmus Programı çerçevesinde hazırlanan "Avrupa Birliği için Yeni Bir Ses" Projesi kapsamında Sinop'un Ayancık ilçesi Yenikonak Yatılı Bölge Ortaokulu'na İngiltere, İsveç, Malta ve Hırvatistan'dan 15 öğretmen konuk oldu.Projede görev alan müzik öğretmeni Doğan Erol, okullarına gelen yabancı öğretmenlere Türk müziğini ve kullanılan enstrümanları tanıttıklarını söyledi.

Avrupalı öğretmenlerin Türkiye'de tanıştıkları, bağlama, darbuka, kanun, kemençe, kabak kemane gibi enstrümanları çalmayı öğrenmeye çalıştıklarını anlatan Erol, "Avrupa Birliği için Yeni Bir Ses Projesi ile amacımız müziğimizi Avrupalı öğretmenlere tanıtmaktı. İngiltere, İsveç, Malta ve Hırvatistan'dan 15 öğretmen konuğumuz oldu. Onlarla birlikte müzik dersleri yaptık. Müzik derslerimize katıldılar. Türk müziğinden örnekler sunduk. Türk müziğini ve enstrümanlarını tanıdılar. Bazılarını çalmayı denediler, öğrenmeye çalıştılar ama en çok darbuka hoşlarına gitti. En çok ilgilerini darbuka çekti" dedi.Yatılı bölge okulunda öğrencilerle da kaynaşan yabancı öğretmenlere öğrenciler halk oyunları gösterisi de sundu.

Türk müziğine hayran kaldıklarını dile getiren yabancı konuklar, özellikle darbukayı sevdiklerini ifade ederek, "Türk müziği ile burada tanıştık, çok sevdik. İlk kez darbuka çaldık. Çok eğlenceli, çok keyif aldık. Burada öğrencilerle beraber olmak, Türk müziği dinlemek ve çok ilginç enstrümanlar tanımak bizim için çok iyi oldu. Harika vakit geçirdik. Teşekkürler Türkiye, hepiniz harikasınız" ifadelerinde bulundu.

Avrupalı Öğretmenler "Darbukayı" Sevdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupalı Öğretmenler 'Darbukayı' Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement