Avrupalı Türkler Darbecilere Karşı - Son Dakika
Güncel

Avrupalı Türkler Darbecilere Karşı

Avrupalı Türkler Darbecilere Karşı

ALMANYA'nın başkenti Berlin'de Türkiye kökenlilerin kurduğu sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Berlinli Türkler, Berlin Büyükelçiliği'nin önünde nöbet tuttu.

17.07.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'nın başkenti Berlin'de Türkiye kökenlilerin kurduğu sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Berlinli Türkler, Berlin Büyükelçiliği'nin önünde nöbet tuttu. Üzerlerinde 'Türkiye' yazan tişörtler ve Türk bayraklarıyla gece yarısı büyükelçiliğin bulunduğu Tiergarten Caddesi üzerinde toplanan gruba, ilerleyen saatlerde katılım daha da arttı. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar karşılık buldu. Gece boyunca burada konuşmalar da yapıldı.

YÜRÜYEREK GELDİLER

Köln ve çevresindeki Türkiye kökenliler, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla sokağa çıktı. Köln Başkonsolosluğu'nun önünde toplanan Türkler, İstiklal Marşı okuyup, hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek veren sloganlar attı. Alman polisinin geniş güvenlik önlemleri almasına ve cadde ve sokakları kapatmasına rağmen vatandaşlar araçlarıyla veya yürüyerek konsolosluk önüne geldi.

VİYANA'DA 5 BİN KİŞİ

Viyana'da yaşayan Türkler, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Viyana Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla gelen grup, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme, Viyana seninle", "Bu vatan bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı. Gösteriye yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

KENTTE TUR ATTILAR

Stockholm Büyükelçiliği önünde toplanan Türkiye kökenliler, darbecilerin aleyhine slogan attı. "Türkiye'de darbe istemiyoruz" diye slogan atan grup, darbe girişiminde bulunanların bir an önce yakalanarak yargıya teslim edilmesini istedi. Polisin geniş güvenlik önlemi altında gerçekleşen protestonun ardından araçlarıyla uzun bir konvoy oluşturan Türkler, kentte tur attı.

BRÜKSEL'DE DE GÖSTERİLER VARDI

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği önünde toplanan Türkler, darbe girişimine karşı gösteri düzenledi. Vatandaşlar, seçimle yönetime gelen hükümete desteklerini gösterip, sık sık, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Türkiye burada, hain nerede" sloganları attı. AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz, "Türk milleti demokrasinin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak gördü. Türk milleti demokrasiye sahip çıktı. Paralel yapıyla ilişkilendirilen bir grup vatan haini, Türkiye'de demokrasiye tuzak kurmaya kalkmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde bir grup bu tuzağa en şiddetli şekilde karşı koyarak, sokaklara dökülerek hem liderine hem demokrasiye hem de kendi halklarına sahip çıkmıştır" dedi.

PARİS'TE PANKART Fransa'da yaşayan çok sayıda Türkiye kökenli, Paris Büyükelçiliği'nin önünde toplandı. Darbe girişimini "Türkiye'de darbeye hayır", "Ben Türkiye'yim" ve "Türkiye'ye özgürlük" yazılı pankartlar eşliğinde protesto etti. Strasbourg Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup protestocu da "Darbeye hayır", "Erdoğan yanındayız", "Büyük Türkiye", "Türkiye sana canım feda" sloganları attı.

HELVETIA'DA 500 KİŞİ

Zürih'teki Helvetia Meydanı'nda yaklaşık 500 kişi bir araya geldi. Gösteriye katılanlar, büyük bir Türk bayrağı açarak, darbe girişimini protesto eden sloganlar attı.

DÜNYAYA ÇAĞRI

Avrupa'da yaşayan Türkler, protestoculara tepkilerini cumartesi günü de devam ettirdi. Berlin Büyükelçilik binası önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla, Türkiye'de her türlü antidemokratik müdahaleye karşı olduklarını haykırdı. Hemen her yaş grubundan vatandaşın katıldığı eylemde, anavatan Türkiye'yle sonuna kadar dayanışma içerisinde olunacağı vurgusu yapıldı. Burada, kalabalığın arasına karışan Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen de gruba bir konuşma yaptı. Toplantıda, UETD tarafından hazırlanan bir bildiri de okundu. Bildiride şöyle denildi: "Darbe teşebbüsü, Türk halkının cesareti ve dik duruşu sayesinde bertaraf edilmiştir. Türk halkı demokrasiyi savunarak meydanlara inmiştir. İnsan haklarını, demokrasiyi, özgürlüğü ve halkların iradesini ciddiye alan dünyanın bütün devlet, organizasyon, parti ve siyasilerini bu zor zamanda Türk halkı ve demokratik seçilmiş hükümeti ile dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz..." Büyükelçiliğin önündeki buluşmaya Berlin Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer ile eski Berlin Büyükelçisi Hüseyin Karslıoğlu'nun eşi Gamze Karslıoğlu da katıldı.

10 DOWNING STREET

Türkiye'deki darbe girişimi İngiltere'nin başkenti Londra'da da protesto edildi. İlki darbe girişiminin olduğu gece BBC'nin önünde yapılan protestonun ikincisi ise İngiltere Başbakanlık binası önünde düzenlendi. Gösteriye Türk bayraklarıyla gelen grup, 10 Downing Street'teki Başbakanlık binası önünde toplandı. Gösteriye ülkelerini bayraklarını taşıyan Suriyeliler de katıldı. Protesto sırasında UETD İngiltere Başkanı Dr. Turan Özen ve Türken İngiltere Başkanı Hakan Camuz, birer konuşma yaptı. Buradan ayrılan protestocular, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği önünde yeniden bir araya geldi. Ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla protestolarına devam eden yüzlerce kişi, sloganlarla darbe girişimini kınadı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu akabinde Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç göstericilerin yanına gelerek teşekkür etti.

ŞEHİTLERİ ANDILAR

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 200 kadar vatandaş, alkış ve çeşitli sloganlarla demokratik hükümete desteklerini gösterdi. Etkinliğe, Brüksel Parlamentosu'nun bölge milletvekilleri Hasan Koyuncu ve Şevket Temiz de de katıldı. Darbe girişiminde ölenlerin anıldığı ve duaların okunduğu etkinlikte UETD Belçika Teşkilat Başkanı Aykan Topal ortak bildiri okudu. Bildiride, "Silah zoru, algı operasyonları ve insanların medya yoluyla korkutulmaya çalışıldığı bu darbe teşebbüsü, Türk halkının cesareti ve dik duruşu sayesinde bertaraf edilmiştir" denildi.

DEV BAYRAK ASILDI

İsveç'te yaşayan Türk vatandaşları, başkent Stockholm'de darbe girişimini protesto etti. UETD tarafından organize edilen protesto gösterisi, Stockholm'deki Türk Büyükelçiliği önünde yapıldı. Protesto gösterisine Türklerin yanı sıra Somali ve Özbekistanlılar da katıldı. Gösteride, büyükelçilik önüne dev bir Türkiye bayrağı asıldı.

VİYANA'DA 6 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Avusturya'nın başkenti Viyana'da darbe girişimine tepki göstermek isteyen Türkiye kökenliler, Viyana'daki Christian Broda Platz Meydanı'nda toplandı. Türk bayraklarıyla alanı dolduran yaklaşık 6 bin kişi, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme, Viyana seninle", "Darbelere karşı omuz omuza" şeklinde sloganlar atarak Heldenplatz Meydanı'na yürüdü. Protestocular, darbe girişimine tepki göstererek hükümete destek verdi.

MİLLET ENGELLEDİ

Türkiye'nin Bordeaux Başkonsolosluğu önünde darbecileri protesto gösterisine 150 kişi katıldı. Gösteride, darbe girişimine karşı koyarken şehit olan güvenlik güçleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Fransız milli marşı okundu. Bordeaux Başkonsolosu Fahri Türker Oba, "Türkiye'de yaşanan seçilmiş bir hükümete yönelik bir darbe girişimidir. Milletimiz birlik ve beraberlik içinde buna karşı koymuştur. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz görev başındadır. Bu Türk Silahlı Kuvvetlerinin tümünün karıştığı bir olay değildir. TSK içindeki bir grubun faaliyetidir ve buna milletimizce gereken cevap verilmiştir" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Avrupalı Türkler Darbecilere Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement