AVRUPALI TÜRKLER, 'HASRET YOLU'NDA - Son Dakika
Güncel

AVRUPALI TÜRKLER, 'HASRET YOLU'NDA

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, yaz tatillerini geçirmek üzere ana vatana gelmeye başladı.

28.05.2021 11:18  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, yaz tatillerini geçirmek üzere ana vatana gelmeye başladı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan koronavirüs tedbirleri kapsamında yurda girişleri sağlanan gurbetçiler, PCR testi konusunda uyarıldı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gurbetçilerden 72 saat önce yaptırdıkları PCR testi ile gelmelerini istedi.

Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayıp, yaz tatili için kara yoluyla yurda gelmeye başlayan gurbetçilerin, Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan koronavirüs tedbirleri kapsamında girişleri sağlanıyor. Gümrük sahasına gelen gurbetçilerin araçları, dezenfeksiyon ünitesinden geçirilirken, 72 saat önce yaptırdıkları PCR testlerini ibraz etmeleri isteniyor. Test sonuçlarını bildirenler, pasaport işlemlerinin ardından ülkeye giriş yapıyor. PCR testi bulunmayanlar ise 10 gün karantinada kalacakları adresleri beyan ediyor. Adres ibraz edemeyenler de İl Sağlık Müdürlüğü'nün belirlediği yurtlarda 10 günlük karantinaya alınarak, ülkeye girişleri sağlanıyor. Bu sürede PCR testleri pozitif çıkanların tedavilerine başlanıyor. Müdürlük yetkilileri, gurbetçilerden Kapıkule'de herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamaları için 72 saat önce yaptırdıkları PCR testi ile gelmelerini istedi.

Vatan özlemiyle ülkeye giriş yapan gurbetçiler, PCR testlerini ibraz edecekleri peronlar önünde zaman zaman kuyruklar oluşturdu. Kalabalığın arasında, Bulgaristan'dan Edirne'ye alışveriş için gelenlerin de olduğu görüldü. Diğer peronların da devreye girmesiyle yoğunluğun önüne geçildi.

'UCUNDA VATAN OLUNCA YOLCULUK ÇOK GÜZEL'

Almanya'dan gelen Hatice Yurttaş, ana vatana adım atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Yolculuğumuz güzeldi. Ucunda vatan var ya o nedenle çok güzel geçti. İlk olarak İstanbul'a oradan Fethiye, Kapadokya, Ordu ve sonrasında yine İstanbul'a döneceğiz. Bu 4 haftaya çok güzel şeyler sıkıştıracağız. Testimizi Almanya'da yaptırdık. Çoluk çocuk vatanımıza geldik. Açılışı biz yapalım, dedik; geriden geleceklerdir. Gerçekten çok özledik vatanımızı. Pandemiyi özellikle yurt dışında yaşamak çok farklı bir şey, çok kötü diye konuştu.

'TESTİMİZİ YAPTIRIP GELDİK'

Avusturya'dan gelen Ömer Keskin de yolculuklarının çok sakin ve güzel geçtiğini söyleyerek, Yolculuk çok sakin ve güzeldi. Yolda da çok uygulamaya takılmadık. PCR testimizi de yaptırdık geldik. Ülkemizi gerçekten çok özlemişiz. Avusturya'da kimse maske takmıyor dışarıda dedi.

'MEMLEKET GİBİSİ YOK'

Almanya'dan gelen Ayşegül Baştaş da tatillerini erken başlattıklarını ve Giresun'a gideceklerini belirtip, Tatili biraz erken başlattık. Çalışmıyoruz, emekliyiz, 5 ay kalacağız Türkiye'de. Hiçbir uygulamaya takılmadık yolda. Almanya'da testimizi yaptırıp geldik ülkemize. Gerçekten çok özledik ülkemizi. Memleket gibisi yok. Hem tatilimizi yapacağız hem de biraz iş yapacağız diye konuştu.

AVRUPALI TÜRKLER, \'HASRET YOLU\'NDA
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AVRUPALI TÜRKLER, 'HASRET YOLU'NDA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyen protestocular, İsrail aleyhine sloganlar atarak Eminönü Meydanı'na doğru ilerledi. Yerli ve yabancı turistlerin de destek verdiği protestoya polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Grup adına konuşan İsmail Halis, dünyanın İsrail'in saldırılarını görmezden geldiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu. Protestocular, dua ettikten sonra dağıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement