Avrupalıların Beşte Biri Yahudilerin Siyaset ve Medyadaki Etkisinden Rahatsız - Son Dakika
Güncel

Avrupalıların Beşte Biri Yahudilerin Siyaset ve Medyadaki Etkisinden Rahatsız

Amerikan yayın kuruluşu CNN'in yaptırdığı ankete göre, Avrupa'daki her beş kişiden biri Yahudilerin siyaset ve medyada çok fazla etkisi olduğunu ifade ederek rahatsızlıklarını dile getirdi.

28.11.2018 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerikan yayın kuruluşu CNN'in yaptırdığı ankete göre, Avrupa'daki her beş kişiden biri Yahudilerin siyaset ve medyada çok fazla etkisi olduğunu ifade ederek rahatsızlıklarını dile getirdi.

ComRes şirketinin CNN için Almanya, Fransa ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 7 Avrupa ülkesinde 7 binden fazla kişinin iştirakiyle yaptığı ankette bazı katılımcılar, antisemitizmin İsrail ve Yahudilerin tutumundan kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.

Eylül ayında yapılan ankete katılanların sadece yüzde 10'u Yahudilere karşı olumsuz düşünceye sahip olduğunu dile getirirken, yüzde 32'si Yahudilerin Holokostu (Yahudi Soykırımı) amaçlarına ulaşmak için kullandığına inandıklarını ifade etti.

Katılımcılardan yüzde 28'i ülkelerindeki antisemitizmin İsrail'in faaliyetleri sebebiyle ortaya çıktığını, yüzde 18'i de buna Yahudilerin tutumunun sebep olduğunu kaydetti.

Ankete katılan her beş kişiden biri Yahudilerin siyaset ve medyada çok fazla etkili olduğunu ifade ederek rahatsızlığını dile getirdi. Katılımcıların yaklaşık dörtte biri de Yahudilerin dünyadaki çatışma ve savaşlarda etkisi olduğuna inandıklarını ifade etti.

Ankette ayrıca Avrupalıların Holokosta dair pek bilgi sahibi olmadıkları ortaya çıktı. Ankete katılan her 20 kişiden biri daha önce Holokostu duymadığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupalıların Beşte Biri Yahudilerin Siyaset ve Medyadaki Etkisinden Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan satılıyor.

  • Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı
    09:34 Down sendromlu milli atlet Emirhan Akçakoca, dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı

    Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Emirhan Akçakoca, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Vali Soytürk, sporcunun uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attığını belirterek gurur duyduğunu ifade etti. Akçakoca ise yeni başarılara imza atmak için çalışacağını söyledi.

  • Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu
    09:34 Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde sonuçlar belli oldu

    Erzurum Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Gümüşhane Üniversitesi'nin derece aldığı Salon Futbolu Bölgesel Lig müsabakalarında Kadınlar kategorisinde şampiyon Gümüşhane Üniversitesi oldu. Kupa töreninde ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, şampiyon takıma kupasını takdim etti. Şampiyonada 9 kadın ve erkek takımı grup birinciliği için mücadele ediyor.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi
    09:34 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, çözüm için gerekli talimatları verdi ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayretinde olacaklarını belirtti.

  • Bursa'da çim kalıp kesme makinesi çalan zanlı tutuklandı
    09:33 Bursa'da çim kalıp kesme makinesi çalan zanlı tutuklandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde çim kalıp kesme makinesi çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İlçeye bağlı Hotanlı Mahallesi'nde gerçekleşen hırsızlık olayının ardından yapılan operasyonla araç sahibi Sinan F'nin yakalandığı belirlendi. Çalınan çim kalıp kesme makinesi ise sahibine teslim edildi.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • Çine Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor
    09:32 Çine Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor

    Çine Belediyesi, ilçe genelindeki yollarda yenileme, bakım ve onarım çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Ekipler, doğal gaz çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde yol yenileme çalışmalarına başlarken, bir yandan da parke taşı döşeme, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, çalışmaların vatandaşların rahatı ve konforu için yapıldığını belirtti.

  • Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'
    09:32 Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.


Advertisement