Avukat Çelik, İlk Kadın Avukat Ağaoğlu'nu Anlattığı Kitabını Mersin'de İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Avukat Çelik, İlk Kadın Avukat Ağaoğlu'nu Anlattığı Kitabını Mersin'de İmzaladı

Avukat Çelik, İlk Kadın Avukat Ağaoğlu\'nu Anlattığı Kitabını Mersin\'de İmzaladı

Denizli Barosu avukatlarından Adil Giray Çelik, kaleme almış olduğu ‘Osmanlı Darülfünun Mekteb-i Hukuk’ta Çiçek Süreyya Ağaoğlu’ adlı kitabı için Mersin Barosu tarafından düzenlenen imza gününde kitapsever meslektaşlarıyla buluştu.

09.09.2018 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Barosu avukatlarından Adil Giray Çelik, kaleme almış olduğu 'Osmanlı Darülfünun Mekteb-i Hukuk'ta Çiçek Süreyya Ağaoğlu' adlı kitabı için Mersin Barosu tarafından düzenlenen imza gününde kitapsever meslektaşlarıyla buluştu.

Tüm gelirinin ihtiyaç sahibi avukatlar ve yaşamını kaybeden avukatların çocuklarına bağışlandığı kitapta, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın avukatı olan Süreyya Ağaoğlu'nun, Osmanlı döneminden Cumhuriyete kadar olan süreçte kadınların hukuk alanında vermiş olduğu mücadele anlatılıyor.

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz'ın ev sahipliğinde, Mersin Baro Odası'nda düzenlenen imza gününe ilgi gösteren kitapsever avukatlar, Adil Giray Çelik ile kitabın içeriği ve önemi hakkında sohbet etme imkanı buldular.

Etkinliğin, Mersin Barosu'nda bir ilk olduğunu söyleyen Yeşilboğaz, "Hukukçu meslektaşımızın bu önemli kitabını, imza günü düzenleyerek tanıttık. Süreyya Ağaoğlu, Türkiye'nin ilk kadın avukatı olup, Türkiye'deki kadınların hukuk alanındaki mücadeleci ruhunun bir simgesidir. Bu kitap, tarihte kadınların hukuk alanındaki mücadelesini anlatan bir kitaptır. Kitapta, Osmanlı'dan günümüze gelişen hukuk sisteminde, kadınların rolü çok iyi bir şekilde izah edilmiştir. Tüm hukukçular ve kadın mücadelesine gönül veren vatandaşlarımız için örnek alınması, okunması gereken bir yaşam hikayesidir. Diğer meslek gruplarında öne çıkan kadınlarımızın vermiş olduğu mücadelelerin de anlatıldığı kitapların, topluma kazandırılması için herkesin elinden geleni yapmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Kitabın içeriği ve önemi hakkında bilgiler veren Çelik, Süreyya Ağaoğlu'nun Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde önemli bir köprü olduğunu ifade ederek, "Süreyya Ağaoğlu, Cumhuriyete açılan bir penceredir. O geçişi kendi bünyesinde çok iyi bir şekilde bütünleştirmiştir. Babası Ahmet Ağaoğlu ise Azerbaycan'ın ilk hukuk fakültesini bitirmiştir. Süreyya Ağaoğlu böyle bir hukukçu kimliğinden geliyor. Kitap, 1830 yılından itibaren Osmanlı döneminin kadın eğitimini anlatıyor. Cumhuriyet devrimlerinin kazanımlarını anlatan, yüz yıllık süreçte nereden nereye geldiğimizi çok açık gösteren bir kitap. Kadın aydınlanmasını, kadın eğitimini ve Osmanlı'dan Cumhuriyet dönemine kadar olan hukuk eğitimini anlatan bir kitap daha önce hiç yayınlanmadı. Bu konuyu kitap haline getirdik. Gelirin tamamını ihtiyaç sahibi meslektaşlarımıza ve yaşamını kaybeden avukatların çocuklarına bağışlıyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avukat Çelik, İlk Kadın Avukat Ağaoğlu'nu Anlattığı Kitabını Mersin'de İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement