Avukatın, Rus Meslektaşını Yaraladığı Davada Karar - Son Dakika
Güncel

Avukatın, Rus Meslektaşını Yaraladığı Davada Karar

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde avukat Mustafa Kemal Sümer, Rus meslektaşı Ludmila Peregon'u silahla yaraladığı gerekçesiyle 10 yıl, ruhsatsız silah taşımadan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

29.04.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde avukat Mustafa Kemal Sümer, Rus meslektaşı Ludmila Peregon'u silahla yaraladığı gerekçesiyle 10 yıl, ruhsatsız silah taşımadan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Mustafa Kemal Sümer, avukatı Alper Tunga Bacanlı ve mağdur avukatı Tuba Banu Yıldırım katıldı.

Bacanlı, Sümer ve Peregon'un 5-6 yıl birlikte yaşadıklarını, bu sürede Peregon'un çocuk sahibi olmak istediğini söyledi. Bacanlı, Sümer'in bu teklifi reddetmesi üzerine şikayetçinin başka kişilerle müvekkilini kıskandırmaya çalıştığını ve son olarak da eski eşini evine çağırdığını iddia etti. Bacanlı, Peregon'un eski eşinin yanında Sümer ile tartıştığını ifade etti.

Avukat Bacanlı, olayın ardından hazırlanan polis raporuna göre Mustafa Kemal Sümer'in tabancasından sadece iki el ateş edildiğine dikkati çekerek, olayın "kasten öldürmeye teşebbüs" yerine "yaralama" olarak değerlendirilmesini talep etti.

Sanık Sümer de son savunmasında beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, olayda "cinsel taciz" ve "silahla tehdit" suçları oluşmadığına karar vererek, sanığın bu suçlardan beraatına, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Eyleminin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle ceza 12 yıla, sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 10 yıla düşürüldü. Sümer, ruhsatsız silah taşıma suçundan da 10 ay hapis cezası aldı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, 1 Temmuz 2015 tarihinde avukat Mustafa Kemal Sümer, daha önce birlikte yaşadığı Rus meslektaşı Ludmila Peregon'u ruhsatsız tabancasıyla yaralamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avukatın, Rus Meslektaşını Yaraladığı Davada Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement