Avukatlar Cübbeleri ile Cumhuriyet Gazetesine Yürüdü (2) - Son Dakika
Güncel

Avukatlar Cübbeleri ile Cumhuriyet Gazetesine Yürüdü (2)

Avukatlar Cübbeleri ile Cumhuriyet Gazetesine Yürüdü (2)

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan 10 gazete yöneticisi ve yazarına destek olmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup avukat, gazetenin Şişli'deki binasına yürüdü.

14.11.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan 10 gazete yöneticisi ve yazarına destek olmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup avukat, gazetenin Şişli'deki binasına yürüdü.

Cumhuriyet Gazetesi'ne destek amacıyla yaklaşık 100 avukat, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın fuaye alanında toplandı. Ellerinde Cumhuriyet Gazetesi bulunan avukatlara yönelik gazetenin avukatlarından Bahri Belen bir konuşma yaptı.

"BU HUKUK MÜCADELESİDİR"

Gazeteciler ve avukatların dayanıksız ithamlarla tutuklandığını söyleyen avukat Belen, "Tutuklamalar ve arkasından diğer hukuk örgütleri ve avukatlara yönelik soruşturma ve tutuklamalar gösteriyor ki aslında siyasi iktidarın hegomanyası dışındaki bütün hukuk kurullarını, bütün savunma örgütlerini susturmak gibi bir amaç var. Bu bakımdan bununla ilgili hukuk mücadelemizi her yerde ve her zaman sürdüreceğiz. Çünkü bu hukuk mücadelesi aynı zamanda özgürlük mücadelesi ve demokrasi mücadelesi. Belki bu hukuk mücadelesi, demokrasi mücadelesinin bütünleşmesi genişlemesi Türkiye'de özgürlükler açısından ve gelişen baskı rejiminin belki de kendisini bir kere daha değerlendirip durumu değiştirme şansı elde etmesi açısından önemli olacaktır. Çünkü şu anda bizim elimizdeki tek silah, hukuk mücadelesidir. ve hukuk güvenliğini sağlaması için hukuk mücadelesini yapmaktır. Ama her yerde ve her şekilde bütün meslektaşlarımızla ilgili hukuka aykırılıklarla ilgili bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

İTİRAZ DİLEKÇESİ SUNACAKLAR

Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki binasına doğru yürüyüş yapacaklarını ancak yürüyüş esnasında slogan atmayacaklarını da belirten avukat Belen, hazırladıkları tutukluluğa itiraz dilekçesini nöbetçi hakimliğe sunacaklarını ifade etti. Ellerinde Cumhuriyet gazetesi bulunan avukatlar, cübbeleri üzerlerinde adliyenin C kapısından çıkarak, gazetenin bulunduğu Şişli'ye doğru yürüyüşe geçti. İtiraz dilekçesinin öğle arası olması nedeniyle öğleden sonra savcılık tarafından işleme alınacağı belirtildi.

10 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında aralarında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 10 gazete yöneticisi ve yazarı "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından tutuklanmıştı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukatlar Cübbeleri ile Cumhuriyet Gazetesine Yürüdü (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement