Avustralya'da Aborjinleri Aşağılayan Karikatüre Tepki - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Aborjinleri Aşağılayan Karikatüre Tepki

Avustralya'nın önde gelen gazetelerinden The Australian'da yayımlanan "Aborjinleri aşağılayıcı" karikatür tepkilere neden oldu.

04.08.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın önde gelen gazetelerinden The Australian'da yayımlanan "Aborjinleri aşağılayıcı" karikatür tepkilere neden oldu.

Avustralya yayın kuruluşu ABC'de yer alan habere göre, The Australian gazetesinde, "oğlunun ismini unutan Aborjin bir adamı" resmeden karikatürün yayımlanması, ülkedeki bir ıslahevinde Aborjin çocuklara yönelik muamele iddialarıyla başlayan tartışmaları alevlendirdi.

Avustralyalı ünlü karikatürist Bill Leak'e ait çizimi "çirkin, aşağılayıcı ve utanç verici" olarak niteleyen Aborjin gruplar, gazetenin bu karikatürü yayınlamasını kınadı.

Yeni Güney Galler Aborjin Toprakları Konseyi Başkanı Noel Pearson, "60 bin yılı aşkındır bu topraklarda yaşayıp buraya sahip çıkan Aborjinlere yönelik toplumda var olan ırkçılık ve ayrımcılık son derece üzücü." diye konuştu.

Pearson, gazete yetkililerinin Aborjin toplumunda sebep olduğu acıdan ötürü özür dilemesi gerektiğini dile getirdi.

The Australian gazetesi ise karikatürün "Avustralya toplumunun gerçeklerini yansıttığını" ve yayın politikasını değiştirmeyeceğini belirtti.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Paul Whittaker de karikatüristi savunarak, "Bill Leaks'in anlamlı ve düşündürücü karikatürleri toplumu, yüzleşmesi zor birçok konuda düşünmeye zorluyor." diye konuştu.

Karikatürde, polis, yakaladığı Aborjin çocuğu babasına getirerek, "Oğlunla kişisel sorumluluk alması için oturup konuşman gerekiyor." dediği, babanın buna "Pardon oğlumun ismi neydi?" diye karşılık verdiği görülüyor.

Avustralya'nın Northern Territory eyaletindeki Don Dale ıslahevinde, Aborjin çocukların güvenlik güçleri tarafından kötü muameleye maruz kaldığı görüntüleri geçen hafta basına sızmış ve büyük tartışmalara neden olmuştu.

Islahevinde çekilen görüntülerde 13 yaşından itibaren iki yıl boyunca hücrede tutulan Aborjin bir çocuğun gardiyanlar tarafından soyunmaya zorlandığı, bir başka görüntüde de yine Aborjin bir çocuğun hücrede elleri, ayakları bağlanarak yaklaşık iki saat boyunca sandalyede oturtulduğu görülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Aborjinleri Aşağılayan Karikatüre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement