Avustralya'da Ruhsatsız Silahların Teslim Edilmesi İçin Çıkarılan Af - Son Dakika
Güncel

Avustralya'da Ruhsatsız Silahların Teslim Edilmesi İçin Çıkarılan Af

Avustralya Adli İşler Bakanı Michael Keenan, ruhsatsız silahlara ilişkin çıkarılan 3 aylık af kapsamında, 1 Temmuz-25 Ağustos tarihlerinde 25 bin 999 kayıt dışı silahın teslim edildiğini açıkladı.

08.09.2017 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya Adli İşler Bakanı Michael Keenan, ruhsatsız silahlara ilişkin çıkarılan 3 aylık af kapsamında, 1 Temmuz-25 Ağustos tarihlerinde 25 bin 999 kayıt dışı silahın teslim edildiğini açıkladı.

Keenan, bakanlığın internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamasında, ruhsatsız silahlar için çıkardıkları 3 aylık ulusal af kapsamında, 1 Temmuz-25 Ağustos döneminde 25 bin 999 ateşli silahın yetkililere teslim edildiğini bildirdi.

Affın başladığı 1 Temmuz'dan itibaren günde ortalama 464 silahın teslim edildiğini belirten Keenan, "Bu harika bir sonuç. Avustralyalıların kendilerini, ailelerini ve toplumlarını koruma konusunda ciddi olduğunu gösterir.'" ifadelerini kullandı.

Af kapsamında en fazla ateşli silahın Yeni Güney Galler eyaletinde teslim alındığı bilgisini paylaşan Keenan, Avustralyalılardan 30 Eylül'de sona erecek affa, kayıt dışı ateşli silahlarını teslim ederek, katkıda bulunmalarını istedi.

Ulusal af süresince ateşli silahlara ve onlara ait mühimmatlara sahip olan Avustralyalıların herhangi bir kovuşturmaya maruz kalmadan silahlarını belirlenen noktalara teslim edebileceklerine değinen Keenan, af dönemi dışında ruhsatsız ateşli silahla yakalananların 280 bin Avustralya dolarına (226 bin dolar) kadar para ve 14 yıla kadar da hapis cezasına çarpıtılabileceğini kaydetti.

Ülke genelinde artan silahlanmaya yönelik Sydney Üniversitesi Öğretim Üyesi Philip Alpers tarafından geçen yıl yapılan araştırma, ülkede silah satışının son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ortaya koymuştu.

Avustralya'da ilk genel silah affı 1996 yılında Tazmanya'da Martin John Bryant adlı kişi tarafından gerçekleştirilen 35 kişini öldüğü, 23 kişinin de yaralandığı Port Arthur Katliamı sonrasında çıkartılmıştı. Af çağsına cevap veren Avustralyalıların 1 milyon 26 bin silahı imha edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya'da Ruhsatsız Silahların Teslim Edilmesi İçin Çıkarılan Af - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement