Avustralya'nın Sayılı Doğal Güzelliklerinden Uluru'nun Uzaydan Çekilen Enfes Fotoğrafı - Son Dakika
Teknoloji

Avustralya'nın Sayılı Doğal Güzelliklerinden Uluru'nun Uzaydan Çekilen Enfes Fotoğrafı

Avustralya\'nın Sayılı Doğal Güzelliklerinden Uluru\'nun Uzaydan Çekilen Enfes Fotoğrafı

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli bir astronot, Avustralya çöllerinde bulunan doğa harikası Uluru'nun son derece etkileyici bir fotoğrafını çekerek çevrimiçi olarak paylaştı.

14.06.2019 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın büyük kısmını kaplayan altın sarısı çölün kalbinde, bomboş çölün ortasında tek başına dikilen bir kumtaşı kaya bulunur. Bu kayayı, bölgede yaşayan aborjinler kutsal olarak görürler. Yerlilerin Uluru adını verdiği kayaya Avustralyalılar ise bir süre Ayers Kayası dediler ama dünyanın geri kalanı aborjinlerin verdiği ismi tercih etmiştir.

Kanada Uzay Ajansı'ndan astronot Saint-Jacques, Aralık 2018'de hayatında ilk defa Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS)'nda görevli olarak uzaya çıktı. Geçen hafta da Uluru'nun fotoğrafını yerden 480 kilometre yüksekte çekmeyi başardı.

Avustralya'nın Sayılı Doğal Güzelliklerinden Uluru'nun Uzaydan Çekilen Enfes Fotoğrafı

Saint-Jacques, Facebook'taki gönderisinde "Merkez Avustralya'daki kutsal Uluru, diğer adıyla Ayers kayası üzerinde gündoğumu. Uzaydan ne kadar da kolay görülebildiğinden çok etkilenmiştim." diye yazdı.

Uluru'nun fotoğrafı, çok kısa süre içerisinde viral hale geldi. Gönderinin kendisi 2000'den fazla beğeni, 120'den fazla yorum ve 150 defadan fazla paylaşım aldı.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Avustralya'nın Sayılı Doğal Güzelliklerinden Uluru'nun Uzaydan Çekilen Enfes Fotoğrafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement