Tasmanya Adası'nda mahsur kalan ve ölen balinaların sayısı artıyor - Son Dakika
Dünya

Tasmanya Adası'nda mahsur kalan ve ölen balinaların sayısı artıyor

Avustralya'nın Tasmanya Adası'nın kumluk sığ sularında mahsur kalan pilot balinaların sayısı artıyor. En son 200 balinanın kıyıya vurduğu bölgeye yakın başka bir bölgede 270 balina daha tespit edildi. Toplamda mahsur kalan balina sayısının 500'e yakın olduğu, 380'inin de öldüğü ifade edildi.

23.09.2020 10:50  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tasmanya'nın ücra batı yakasında etrafı kayalarla çevreli kumluk sığ sularında mahsur kalan pilot balinaların sayısının 270'den çok daha fazla olduğu tespit edildi. Daha çok pilot balinanın ölü bulunmasıyla birlikte mahsur kalan balina sayısının yaklaşık olarak 500 olduğu tahmin edilirken, ülke tarihinde en büyük toplu kıyıya vurma olayı olarak kayıtlara geçti.

MAHSUR KALAN BALİNALARIN SAYISI ARTIYOR

Tasmanya adasının uzak batı kıyısındaki Strahan kasabası yakınlarında pazartesi günü bulunan 270 pilot balinanın kurtarma çalışmaları devam ederken, bugün havadan yapılan çekimlerde söz konusu bölgenin güneyinde 200 balinanın daha mahsur kaldığı belirtildi. Kurtarma ekibi AFP'ye yaptığı açıklamada, tüm kurtarma çabalarına rağmen daha çok balinanın öldüğünü belirtti.

EKİPLER BÖLGEYE GİDECEK

Tazmanya Parklar ve Vahşi Yaşam Servisi yöneticisi Nic Deka, "Havadan bakınca kurtarılmalarını sağlayacak şartlar yok gibiydi. Çoğu ölmüş gibi gözüküyordu" dedi. "Şu an elimizde daha doğru bir sayı var ve 380 balinanın öldüğünü doğrulayabiliriz" ifadesini kullanan Deka, "30'u daha hayatta ve iyi haber de 50'sini kurtardık" diye ekledi. Daha iyi bir değerlendirme için bölgeye bir teknenin ve ekibin gönderileceğini anlatan Deka, ilk tespit edilen sürüden 30 balinanın okyanusa götürüldüğünü ancak birkaçının tekrar karaya oturduğunu söyledi.

ÖNCEKİ EN BÜYÜK KIYIYA VURMA OLAYI 1934'TE GERÇEKLEŞTİ

Avustralya'da toplu kıyıya vurma olaylarının yüzde 80'i Tasmanya Adası'nda meydana gelirken, adada en büyük kıyıya vurma olayı 294 pilot balinayla 1935'te olmuştu. Bir sonraki en büyük kıyıya vurma olayı ise 200 balinayla 2009'daydı.

Tasmanya Adası\'nda mahsur kalan ve ölen balinaların sayısı artıyor

Son Dakika Dünya Tasmanya Adası'nda mahsur kalan ve ölen balinaların sayısı artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • diyojen: ALLAHIMNELER OLUYOR 3 0 Yanıtla
  • bak az bak: danimarka da öldürüyorlar bunları. erkek oluyolarmış. bizde ne güzel işsiz asalaklar yolda laf attım vurdum kırdım erkek oldum diyo. 0 1 Yanıtla
  • FARUK : YAZIK OLUYOR BU HAYVANLARA. 0 0 Yanıtla
  • Angara: İnsan oğlu bilinçli tuzağı düşürmüştür,,, katliam yaptık denmesin diye,,, 0 0 Yanıtla
  • : Onlar sadece balık değil ! Zeki akıllı canlılardır denizler kirlendiği için intihar etmiş olabilirler 0 0 Yanıtla

Advertisement