Avustralya Türk Filmleri Festivali - Son Dakika
Güncel

Avustralya Türk Filmleri Festivali

Avustralya'nın Melbourne kentinde bu yıl beşincisi düzenlenen Avustralya Türk Filmleri Festivali başladı.

24.04.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Melbourne kentinde bu yıl beşincisi düzenlenen Avustralya Türk Filmleri Festivali başladı.

Melbourne Federasyon Meydanı'ndaki Avustralya Hareketli Görüntü Merkezi (ACMI) salonunda düzenlenen galada, yönetmenliğini Özhan Eren'in yaptığı "Son Mektup" filmi gösterildi.

Eren, filmin gösteriminin ardından AA'ya yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri her yıl Çanakkale'ye geldiklerini duyduğu Anzakların diyarı Avustralya'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Eren "Son Mektup hem gidenleri anlatmaya çalışıyor hem de onları bekleyenleri anlatmaya çalışıyor. Belgeseller olsun, kitaplar olsun gidenler çok anlatılır da bekleyenlerin dertlerinden maalesef çok da haberimiz yoktur" ifadelerini kullandı.

Son Mektup filminde savaşın arka planına dikkat çekmeye çalıştığını vurgulayan Eren, "Çünkü zannedildiği gibi harpler sadece asker işi değil, aileleri de perişan eden büyük acılardır" dedi.

Eren, "Son Mektup" filminde Çanakkale Savaşlarının sadece başlangıç bölümünü çektiklerini ifade ederek, "Gönlüm isterdi ki bu sene (Çanakkale Savaşlarının) başka yerlerini anlatan filmlerde olsun, Anafartalar'ı anlatan, düşmanının geri çekilişini anlatan. Çanakkale harbinde o kadar film yapılacak yer var ki, ben bir tanesini yaptım" dedi.

Avustralya'ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen ve festivalin açılışında bir konuşma yapan Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da hükümet olarak Türklerin yaşadığı ülkelere ihtiyaçları yerinde görmek amacıyla ziyaretler geçekleştirdiklerini belirtti. Ercoşkun, "Bu ziyarette de hem film festivali hem de Anzaklarla alakalı anma günlerini bir araya getirerek, böyle bir program gerçekleştirdik" dedi.

Avustralya Türk Film Festivali Direktörü Canan Cebeci de festivalin yüzüncü yıl etkinlikleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, amaçlarının Türk sinemasını Avustralya izleyicisine tanıtmak olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosluğu ve "Blind Mind Films" tarafından organize edilen ve 23-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenen beşinci Avustralya Türk Film Festivali'nde, Nesli Çölgeçen'in "Çalsın Sazlar", Tunç Şahin'in "Karışık Kaset", Faruk Hacıhafızoğlu'nun "Kar Korsanları", Emine Emel Balcı'nın "Nefesim Kesilene Kadar" ve İlksen Başarır'ın "Bir Varmış Bir Yokmuş" filmleri seyirciyle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avustralya Türk Filmleri Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement