Avusturya Adalet Bakanı Güler Sabancı'nın Şarap Fabrikasını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Avusturya Adalet Bakanı Güler Sabancı'nın Şarap Fabrikasını Gezdi

Avusturya Adalet Bakanı Güler Sabancı\'nın Şarap Fabrikasını Gezdi

Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof.Dr.Beatrix Karl, Güler Sabancı'ya ait Şarköy ilçesindeki Gülor Şarap Fabrikasını ziyaret ederek, şarap tadımı gerçekleştirdi.

18.05.2013 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, Güler Sabancı'ya ait Şarköy ilçesindeki Gülor Şarap Fabrikasını ziyaret ederek, şarap tadımı gerçekleştirdi. Bakan Karl, "Türk şaraplarını beklentimin üzerinde bir mükemmeliyette buldum" dedi.

Namık Kemal Üniversitesi ile Linz Johannes Kepler Üniversitesi arasında imzalanan İkili İşbirliği ve ERASMUS Anlaşması çerçevesinde Tekirdağ'da bulunan Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, Şarköy ilçesinde geçerek burada Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya ait Gülor Şarap Fabrikası ile butik bir başka şarap fabrikasını gezdi, Türk şaraplarının tadımına baktı.

Gülor'un yıllanmaya bırakılmış şaraplarının bulunduğu mahzene de inen Bakan Karl "Sabancı Holding'in Avusturya'da bizim firmalarla işbirliği var, kendisiyle oradan bir tanışıklığım bulunuyor. Kısa bir süre önce de bir resmi ziyaret için Ankara'da idim. Orada Türk şaraplarını tatma fırsatım oldu. Gerçekten beklentimin ötesinde buldum" dedi.

Gülor Şarap Fabrikası Müdürü Fedayi Yaldız ile Üretim Sorumlusu Burcu Ataşer tarafından karşılanan Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl ve yanındaki heyet için fabrikanın bahçesinde tadım masası oluşturuldu.

2011 yılına ait Öküzgözü-Petit Verdot, Blend-t, Şayeste Öküzgözü, Öküzgözü- Malbec gibi kırmızı şarapların tadımını yapan Bakan Beatrix Karl'a üzüm bağlarının durumu, üzüm çeşitleri hakkında bilgi verildi.

Şarap sunumu yapan üretim sorumlusu Burcu Ataşer için Bakan Karl "Genç bir kadının üretimden sorumlu olması beni gerçekten mutlu etti. Yurt dışına çıktığımda genelde orasının yerel şaraplarını tatmaya çalışıyorum. Tavsiye ettikleri şarapları da tadarak bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Genelde beyaz şarap tercihimdir. Ama mevsimsel olarak düşünürsek yazın sıcak bir havada tercihim soğuk bir beyaz şarap olurken, kışın soğuk havada kırmızı şarabı her zaman tercih ederim.

Ben Steiermark Eyaleti kökenliyim. Bizim orada daha çok beyaz şarap üretildiğinden onun da alışkanlığı var beyaz içmemde, kırmızı şaraplarımız o kadar iyi değil. Beyaz şaraplarımızın çok iyi olması nedeniyle tercihim o yönde oluyor." Dedi.

Sempatik tavırları ile dikkat çeken Adalet Bakanı Beatrix Karl masadaki yerel gazeteyi inceledikten sonra "Gazeteyi okuyamıyorum ama resimler güzel. Bildiğim Türkçe kelimeler, 'ekmek', 'lütfen" dedi.

Sabancı'nın yeni piyasaya çıkan blent-t adlı şarabını çok beğendiğini belirten Bakan Beatrix Karl "Tadımdan itibaren farklı nüanslar tattım, kendine has özellikleri olduğunu gördüm.

Son içtiğim blent t farklı bir boyuta taşıyor. Özellikle kupajlarda Türk üzümlerinin kullanılmış olması normalin üzerinde bir tat vermiş şaraplara. Beklentimin üzerinde bir tat damağımda kaldı.

Çok farklı şaraplar tattım başka yerlerde, burasının bir özelliği de üzüm bağlarının denize bakıyor olması olabilir. Çok farklı güzel bir manzaraya sahip şarap fabrikası" dedi.

Bakanlığı bıraktıktan sonra belki tadımcı olabilirim diyerek espri yapan Bakan Türkçe "şerefe" diyerek masadaki Türk ve Avusturyalı heyetle birlikte kadeh kaldırdı.

Hediye edilen şarapları kendisi aracına taşıyan Bakan, Gülor Şarap Fabrikasından sonra yerel butik üretim yapan bir başka fabrikaya gitti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avusturya Adalet Bakanı Güler Sabancı'nın Şarap Fabrikasını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement