Avusturya Büyükelçisi Wimmer'dan ATO Başkanı Baran'a ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Avusturya Büyükelçisi Wimmer'dan ATO Başkanı Baran'a ziyaret

Avusturya Büyükelçisi Wimmer\'dan ATO Başkanı Baran\'a ziyaret

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.

10.01.2020 11:42  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer ile Ticaret Ataşesi Christian Maier, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Baran, Türkiye ile Avusturya arasındaki ekonomik ilişkilerin siyasetin etkisi altında kalmaksızın devam ettiğini söyledi. Türkiye'ye doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında Avusturya'nın 4'üncü sırada yer aldığını kaydeden Baran, 2002'den bu yana yapılan yatırım tutarının 11 milyar dolara yaklaştığını bildirdi. Avusturya'da yaşayan 250 bin Türk vatandaşı olduğunu kaydeden Baran, sayıları 7 bine yaklaşan Türk işletmelerinin yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağladığını söyledi. Başkent'in ekonomisinin gelişmesi için yurt dışına direkt uçuş sayılarını artırmayı hedeflediklerin belirten Baran, ATO'nun Türk Hava Yolları ile gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda THY'nin direkt uçuş listesine Viyana'yı da eklediğini söyledi. Viyana Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası arasında ikili ilişkileri geliştirmek üzere 2014 yılında işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatan Baran, turizm başta olmak üzere çeşitli alanlarda

işbirliğini geliştirmeye yönelik adımlar atılabileceğini söyledi. Ankara Ticaret Odası ve Ankara ekonomisi hakkında da bilgi veren Baran, "Biz ticaretimizle, ihracatımızla, girişimcimizle güçlüyüz. Bu heyecan ve ruhla ilişkilerimizi geliştirerek kısa sürede her iki ülkeyi ve girişimcilerini mutlu edecek rakamlara ulaşmak için gereken her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Büyükelçi Wimmer ise Ankara'nın gelişmiş bir şehir olduğunu dile getirerek, "Ekonomik ve ticari açıdan Ankara'nın bu kadar gelişmiş olduğu görmek bize hem cesaret hem de heyecan veriyor. Ankara'nın her şeyi bulabildiğimiz bir yer olması bizim için çok önemli. Avusturya küçük fakat ekonomik açıdan güçlü bir ülke. Avusturya ve Ankara'yı bir araya getirerek başarabileceğimiz çok şey var. Ankara ile ilişkilerimiz iyi olsa da çeşitlendirmek ve bazı alanlardaki faaliyetlerimizi genişletmek için bu konuya odaklanacağız" dedi.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu kaydeden Wimmer, "Türkiye özellikle komşularıyla olan ilişkileriyle değerlendirildiğinde bir istikrar timsali olarak ortaya çıkıyor. Bunu çok takdir ediyor ve Türkiye'nin bu bölgedeki yerini hem ticari hem diplomatik olarak çok önemli buluyoruz. İnsanları bir araya getiren şey ticarettir. Karşımıza çıkan diplomatik zorlukların üstesinden de yine ticaretle geleceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Avusturya Büyükelçisi Wimmer'dan ATO Başkanı Baran'a ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı
    09:29 Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

    Denizli'den 42 doğaltaş, 17 makine ve diğer alanlardan olmak üzere toplam 59 firma, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda sektörlerini temsil ediyor. Denizli'nin antik döneme dayanan sektör deneyimi ve kullanılan yeni teknolojileriyle dünya doğaltaş piyasasında önemini koruyor. Denizli'den yapılan işlenmiş doğaltaş ürünleri özellikle ABD pazarında büyük ilgi görüyor. Denizli madencilik sektörü ihracatında zirvede yer alıyor. Doğaltaş sektörünün sürdürülebilirliği doğayla uyumlu üretimle sağlanabilir.

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.

  • 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
    09:11 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı

    İstanbul Şişli'de bulunan Büyükdere Caddesi'nde yükselen Torunlar GYO'ya ait 39 katlı Torun Tower Ofis binası 11.6 milyar lira + KDV'ye Denizbank'a satıldı. Söz konusu satış işlemi hakkında dün akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.


Advertisement