Avusturya'da Hükümet Karşıtı Gösteri - Viyana - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Hükümet Karşıtı Gösteri - Viyana

- Gösteriden detaylar Avusturya'da hükümet karşıtı gösteri Başkent Viyana'da binlerce gösterici aşırı sağcı hükümeti protesto etti Sanatçı Stefanie Sourial: "Bu hükümet insanları sınıflandırıyor ve değersizleştiriyor.

04.10.2018 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Gösteriden detaylar Avusturya'da hükümet karşıtı gösteri

Başkent Viyana'da binlerce gösterici aşırı sağcı hükümeti protesto etti

Sanatçı Stefanie Sourial:

"Bu hükümet insanları sınıflandırıyor ve değersizleştiriyor. Irkçılık meşrulaştırıyor, farklılıklar yok ediliyor"

VİYANA (AA) – Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık 20 bin gösterici, merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) koalisyon hükümetinin aşırı sağcı politikaları karşıtı gösteri düzenledi.

Başbakanlık önünde toplanan göstericiler, "Şimdi birlikteyiz", "Nazilere hayır", "ÖVP-FPÖ hükümetine hayır", "Kickl istifa" yazılı pankartlar açtı.

Ülkede 2000 yılında kurulan ilk ÖVP ve FPÖ hükümetine karşı her ayın perşembe günü gerçekleştirilen gösterilerin devamı olarak düzenlen protestoda, hükümetin yabancı, Müslüman ve göçmen karşıtı politikalarına tepki gösterildi.

Gösteride konuşan sanatçı Stefanie Sourial, bir sanatçı olarak yaşadığı günlük ırkçı saldırılardan örnekler anlatarak, aşırı sağcı hükümetin ülkede artan ırkçılık ve nefret söyleminin sorumlusu olduğunu söyledi.

"Irkçılık meşrulaştırılıyor"

Sourial, farklı kimlik ve kültürden insanların Avusturya'da her geçen gün artan ırkçılıkla karşı karşıya kaldıklarına dikkati çekerek, ülkedeki sağ duyulu insanların aşırı sağcılardan fazla olduğunu, bu nedenle birlik içinde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sokaklarda nefret ve şiddetin gözle görülür bir şekilde arttığını belirten Sourial, "Bu hükümet insanları sınıflandırıyor ve değersizleştiriyor. Irkçılık meşrulaştırıyor, farklılıklar yok ediliyor." Değerlendirmesinde bulundu.

"Ülkede faşizm yükselişte"

Omas Gegen Rechts sivil toplum örgütü sözcüsü Monika Salzer de bu hükümetle ülkede faşizmin yükselişe geçtiğini ifade etti.

Salzer, "Nazi dönemlerine şahit olmuş biri olarak, gençlerin geleceği ve hayalleri için aşırı sağcı hükümete karşı yürütülen mücadeleye destek veriyorum." diye konuştu.

Özellike Başbakan Sebastian Kurz'u eleştiren Salzer, Kurz'un tecrübesiz, ülkedeki gelişmeler karşısında etkisiz olduğunu vurgulayarak, aşırı sağcı bakanların antidemokratik uygulamalarına göz yumduğunu sözlerine ekledi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin konuşma yaptığı gösteride, yerel sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde protesto sona erdi.

Avusturya\'da Hükümet Karşıtı Gösteri - Viyana
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Hükümet Karşıtı Gösteri - Viyana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement