Avusturya'da İlk Bakanlar Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da İlk Bakanlar Kurulu Toplandı

Avusturya\'da İlk Bakanlar Kurulu Toplandı

Avusturya'da dün yemin ederek resmen göreve başlayan Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) zaman kaybetmeden ilk bakanlar kurulunu topladı.

20.12.2017 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'da dün yemin ederek resmen göreve başlayan Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) zaman kaybetmeden ilk bakanlar kurulunu topladı. Başbakanlık binasında gerçekleştirilen toplantıya bütün bakanlar katılırken, aynı zamanda hükümetin sözcüsü de belirlendi. 1 saat süren bakanlar kurulunda yeni hükümet ilk icraatını da gerçekleştirmiş oldu.

Bakanlar kurulu sonrası medyanın karşısına geçen Başbakan Sebastian Kurz ve Başbakan Yardımcısı Heinz- Christian Strache yaptıkları ortak açıklamada, "Hükümet yeni dönemde bin 980 avro civarında maaş alan kişilerin işsizlik sigortalarında indirim yaptı, böylelikle işverenler yıllık 300 avro işçi başına daha az ödeyecek. Ayrıca yeni hükümet, Beyaz Rusya'da 2. Dünya Savaşı sırasında yaşamını yitiren Museviler anısına bir anıt dikilmesine karar verdi. Ayrıca Ürdün'de yaşayan Suriyeli 4 bin sığınmacıya yaklaşık 150 bin avro yardım yapma kararı alındı" ifadelerine yer verdi.

BAKANLAR KURULUNUN İLK TOPLANTISI TAM KADRO

Başbakan Sebastian Kurz başkanlığında ilk kabine toplantısı yapıldı. Aşırı sağcı hükümetin büyük ortağı ÖVP'nin 8 bakanı; Hartwig Löger (Maliye Bakanı), Margarete Schramböck (Ticaret ve Teknoloji Bakanı), Josef Moser (Adalet Bakanı), Heinz Famann (Eğitim Bakanı), Elisabeth Köstinger (Çevre ve Tarım Bakanı), Juliane Bogner-Strau (Kadın, Aile ve Gençlik Bakanı), Hubert Fuchs (AB, Kültür ve Basın Konularından Sorumlu Devlet Bakanı) ve FPÖ Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache ve yeni kurulan aşırı sağcı hükümetteki bakanları; FPÖ Genel Sekreteri Herbert Kickl (İçişleri Bakanı), Ortadoğu Uzmanı Karin Kneissl (Dışişleri Bakanı), Meclis Üçüncü Başkanı Norbert Hofer (Altyapı Bakanı), FPÖ Steiermark Eyalet Teşkilat Başkanı Mario Kunasek (Savunma Bakanı), şirket danışmanı Beate Hartinger (Sosyal İşler Bakanı) toplantıya katıldı.

(Mehmet Emin Avcı/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avusturya'da İlk Bakanlar Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement