Avusturya'da sığınmacılar için gösteri düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da sığınmacılar için gösteri düzenlendi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen gösteride, Yunanistan'dakiler başta olmak üzere sığınmacıların ülkeye alınması talep edildi.

03.10.2020 19:47  Güncelleme: 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen gösteride, Yunanistan'dakiler başta olmak üzere sığınmacıların ülkeye alınması talep edildi.

Şehrin önemli meydanlarından Karlsplatz'da toplanan göstericiler, "Sığınmacılar için yerimiz var", "Sığınmacılara ses ol", "Utan Avrupa", "Sığınmacı ve Müslümanlar hoş geldi" yazılı pankartlar açtı.

Göstericiler, caddeleri trafiğe kapatarak Kahramanlar Meydanı'na yürüdü.

Moria'daki sığınmacıları almayan Kurz'a tepki

Gösteriyi düzenleyen sivil toplum kuruluşu Volkshilfe'in Başkanı Erich Fenninger, Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan Moria sığınmacı kampında çıkan yangın nedeniyle barınacak yerleri kalmayan sığınmacıların bir kısmının Avusturya'ya getirilmesine karşı çıkan ve bu yönde yürütülen kampanyalara kayıtsız kalan Başbakan Sebastian Kurz'a tepki gösterdi.

Fenninger, Avusturya'da çok sayıda insanın Moria'daki sığınmacılara kucak açtığını ancak aşırı sağcı politikalara sarılan Başbakan Kurz ve ekibinin buna izin vermediğini söyledi.

"Ana akım partiler aşırı sağcı ideolojileri benimsedi"

Fenninger, "Ana akım partiler aşırı sağcı politikaları benimseyerek daha başarılı olacaklarını düşünüyorlar. İnsani değerlerin yok olduğu bir toplum oluşturmak istiyorlar ancak biz dayanışma içinde hareket edecek bir toplum için buradayız. Moria'da yaşananları görmezden gelen değil, oradaki insanlara el uzatacak bir toplum için buradayız." diye konuştu.

Gösteride, farkı ülkelerden mülteci olarak Avusturya'ya gelen bazı kişiler de yaşadıklarını anlattı.

Avusturya\'da sığınmacılar için gösteri düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da sığınmacılar için gösteri düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı
    11:23 Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı

    Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda 157 şüpheli şahıs yakalandı. Uygulamalar sonucunda 5 gram kubar esrar ve 31 bin 000 adet makaron ele geçirildi. Ayrıca, alkol etkisi altında araç kullanmak ve sürücü belgesiz araç kullanmak suçlarından 21 kişiye idari para cezası uygulandı.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı
    11:20 Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen Mehmet Türkmen, mazbatasını alarak göreve başladı.


Advertisement