Ay Yıldız Yıldırım'da Parladı - Son Dakika
Güncel

Ay Yıldız Yıldırım'da Parladı

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 1923 gönüllü, meşalelerle Türk Bayrağı oluşturdu.

30.10.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Demokrasi ruh ise Cumhuriyet bedendir. Biz bugün bedenlerimizle oluşturduğumuz ay yıldızlığı bayrağımızla birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya gösterdik" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıldönümü, Yıldırım'da hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir etkinlik ile kutlandı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekilleri Şükrü Köse ve Abdülkadir Karlık, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, 23. Dönem Milletvekili Hayrettin Çakmak, Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve çok sayıda vatandaşın yer aldığı korteje, Yıldırımlılar da balkonlarından alkışlarıyla destek verdi. Daha sonra Bayrak Alanı'nda bir araya gelen 1923 gönüllü, ellerindeki meşaleleri yakarak saat 20.30'da bayrağımızın ay ve yıldızını oluşturdu. Ortaya çıkan görüntü, etkinliği izlemeye gelen binlerce kişiye duygusal anlar yaşatırken bu muhteşem manzara da gökyüzünden fotoğraflanarak ölümsüzleştirildi. Yerel ve ulusal televizyon kanalları da organizasyonu canlı yayınladı.

'CUMHURİYETE SAHİP ÇIKTIĞIMIZI TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİK'

Bayrak Alanı'nı doldurarak ay-yıldıza can veren Yıldırımlılara teşekkür eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bizler kökü mazide kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Öyle ki dünyada insan hakları kavramının esamesinin okunmadığı bir dönemde biz dünyaya adalet yayan, barışı götüren bir medeniyetin temsilcileriyiz. 1923 yılına gelirken bu medeniyeti yok etmek, bizleri paramparça etmek istediler. Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkmasıyla birlikte bu medeniyetin temsilcileri küllerinden yeniden doğdu. Kardeşliği, dostluğu, insan haklarını, adaleti, demokrasiyi yeniden tesis ettik. Eğer demokrasi ruh ise cumhuriyet bedendir. Biz bu gün bu meydanda bedenlerimizle ay yıldızlı bayrağımızı oluşturduk. Bugün meydanda cumhuriyetimize ve değerlerimize sahip çıktığımızı, birliğimizi beraberliğimizi bayrağımızın gölgesinde tüm dünyaya gösterdik" diye konuştu. Yıldırımlıların kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına, engellisinden gazisine 7'den 70'e Bayrak Alanı'nda toplandığını aktaran Başkan Edebali, cumhuriyet yürüyüşlerinin gelenekselleşeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ay Yıldız Yıldırım'da Parladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement