Ayağını Kestirmek İçin Başvurdu, Yürüyerek Çıktı - Son Dakika
Yaşam

Ayağını Kestirmek İçin Başvurdu, Yürüyerek Çıktı

Ayağını Kestirmek İçin Başvurdu, Yürüyerek Çıktı

Ordu'da bir vatandaş hastaneye ayağını kestirmek için başvurdu fakat doktorlar onu hastaneden yürüyerek çıkarttı.

10.10.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da bir vatandaş hastaneye ayağını kestirmek için başvurdu fakat doktorlar onu hastaneden yürüyerek çıkarttı.

Ordu'da yıllardır başvurduğu hastanelerde bacağındaki hastalığa bir türlü çare bulunamayan 52 yaşındaki Fahri Topuz, tüm umutlarını kaybetmişken bacağını kestirmek için başvurduğu hastanede, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan ve işçi olarak hayatını sürdüren 52 yaşındaki Fahri Topuz yıllardır ayağında yaşadığı damar problemi nedeniyle defalarca birçok hastaneye başvururken, ayağındaki uyuşukluk, ağrı gibi şikayetler bir türlü geçmiyordu.

Zaman içerisinde de yürüyememeye başlayan Topuz, en son gittiği doktorun kendisine, "Artık biz yapabileceğimiz her şeyi yaptık" dedikten sonra evine döndüğünü, ağrıları dayanılmaz hale gelince de son çare olarak Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yaşar Karaca'ya başvurduğunu, yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda ameliyata karar verildiğini söyledi.

TOPUZ: "DÜNYALAR BENİM OLDU"

Gerçekleştirilen ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu belirten Fahri Topuz, "Defalarca Samsun ve Ankara' da doktora gittim ama çare bulamadım. Açıkçası ben Medical Park Ordu Hastanesi'ne 'muayene olurum, sonra da bacağımı kestiririm' diye geldim. Doktorum beni muayene etti ve 'yapacağımız operasyonla bacağını kurtarabiliriz' dedi. Dünyalar benim oldu. Ameliyatımı oldum ve şuan da Allah'a şükür iyiyim. Umarım da hep böyle gider. Başta doktorum Opr. Yaşar Karaca'ya ve hastane personeline teşekkür ederim" dedi.

"HASTAYA İLERİ AYAK KURTARMA OPERASYONU UYGULADIK"

Operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yaşar Karaca ise, "Hastamız 12 yıl önce karın damar ameliyatı olmuş ve koyulan yapay damarın sol tarafı tıkanmış. Sol bacağında oluşan ve tekrarlayan ağrılar sonucu defalarca Samsun ve Ankara'da bulunan hastanelere başvurmuş. Yapılan operasyonlardan bir sonuç elde edilememiş. Hasta bize ayaklarının ağrısız bir şekilde kesilmesi için başvurdu. Yaptığımız incelemelerde, 'anjiyo da yapacağımız ameliyatla hastanın bacağını en azından bir süre daha kurtarabileceğimizi ve kendisine dikkat ederse çok uzun süre ağrısız olarak ayağıyla gezebileceğini' söyledik. İleri ayak kurtarma ameliyatı dediğimiz özel bir ameliyatla hastanın karşı sağ bacağından sol bacağına kan transferini sağladık. Şimdilik hasta yürüyebiliyor. En azından istirahatte ağrısı geçti. İstirahatte ağrısı geçtiği için rahatlıkla uyuyabiliyor. Bu gibi rahatlamalar bu tip hastalıklarda gerçekten çok büyük bir lütuftur" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ayağını Kestirmek İçin Başvurdu, Yürüyerek Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı
    02:40 Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak dereye düşen araçta bulunan 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Uludere Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için hastane morguna gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı
    01:36 Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada, virajı alamayan bir motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı
    00:47 Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı

    Çanakkale Valiliği, beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınları açısından risk oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, orman yangınlarının çoğunun beşeri hatalardan kaynaklandığını ve ateşin kesinlikle uzak durulması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, herhangi bir orman yangını fark ederlerse 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları gerektiği konusunda uyarıldı.


Advertisement