"Ayakkabı"dan 32. "Merhaba" - Son Dakika
Güncel

"Ayakkabı"dan 32. "Merhaba"

"Ayakkabı"dan 32. "Merhaba"

3 Haziran'a kadar sürecek fuarda kış sezonunun modellerini görülebilecek.

31.05.2012 14:39  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fuar, sadece profesyonel ziyaretçilere açık olacak.

"Ayakkabı/ Kış – 32. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı" açıldı. 127 firmanın katıldığı fuara yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda alıcının gelmesi bekleniyor.

Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleşen, ayakkabı ve çanta sektörünün 32. kez buluştuğu fuara İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Konsolosu Uğur Umar, EGEAYSAD- Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Durmaz, İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, "Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek kaliteyi yükseklere çekmeliyiz" dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak fuarcılığa büyük destek verdiklerini, yurtdışından alıcı grupları getirerek İzmir'de ağırladıklarını belirten Dr. Aydoğan, "Tanıtım için elimizden geleni yapıyoruz. Mermer ve Gelinlik gibi pek çok fuarımız dünya çapında öne çıkmış fuarlar" diye konuştu.

" Hükümet'e hipermarket sitemi"

EGEAYSAD- Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Durmaz, 2012'nin ilk üç ayında ayakkabı ihracatının 2010 yılına göre yüzde 48.6, ithalatının ise yüzde 1.4 oranında arttığını söyledi. Son dönemlerdeki ihracat artışının ithalatla aradaki farkı azalttığına dikkat çeken Durmaz, rekabet güçlerini artırabilmek için vergi oranları ve sigorta primlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel konuşmasında, kayıt dışına dikkat çekerek, birlik olmanın önemini vurguladı. Hükümet'in hazırladığı yeni ticaret yasasını anlatan Tahsin Güzel, "Devlet, baba olmaktan çıkmış, sopayı alıp kafamızı kıracak" dedi. "Ekip oyunu olursa ülkemizin istikrarı sağlanır" diye konuşan Tahsin Güzel, "Fuar açılışlarında Hükümet temsilcilerini de aramızda görmek isteriz. Milletvekillerine davet için çıkıyoruz, ama onlar kır düğünlerinde. Bırakın kır düğününü, maşallahı, inşallahı da buraya gelin. Sıkıntımızı onlarla çözmeliyiz. Yoksa başka kimse anlatacağız ki" dedi.

Devletin sektörel bazda teşvik vermesi gerektiğinin önemine değinen Tahsin Güzel, özellikle hipermarketler konusunda çok büyük sıkıntı yaşandığını vurguladı. Tahsin Güzel, "Hiper marketler gece 12'ye kadar açık. Kamu alanları yetmedi, şimdi mahalle aralarında da açılıyorlar. Bir bakıyorsunuz neredeyse insan satacaklar, satmadıkları hiçbir şey yok. Çözmemiz gereken sorun bu. Siyasi parti temsilcileri gelmezse fuarlara biz kime anlatacağız bunları" diye konuştu.

Sadece profesyonellere açık

Konuşmaların ardından Milletvekili Mustafa Moroğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve sektör temsilcileri, açılış kurdelesini kesip hep birlikte fuarı dolaştı ve katılımcı firma stantlarını inceledi.

Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan Ayakkabı/ Kış 2012'de bay – bayan – çocuk ve spor ayakkabı modeller, bot, çizme, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları sergileniyor. 11 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara yurtdışından Tayvan, yurtiçinden ise İzmirli ayakkabıcıların yanı sıra Adana, Ankara, Çorum, Gaziantep, İstanbul, Konya, Sakarya ve Trabzon'dan firmalar katılıyor. Fuarın hazırlık sürecinde 41 ülkede alıcı çalışması yapan İZFAŞ, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Hırvatistan, Macaristan, Mısır, Rusya, Slovakya, Suudi Arabistan, Suriye ve Yunanistan'dan gelen alım heyetlerinin ulaşım ve konaklama giderlerini karşılıyor.

Ayakkabı Yaz ve Ayakkabı Kış olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarları İZFAŞ, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGE-AYSAD) ve sektör temsilcilerinin destekleri ile gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ayakkabı'dan 32. 'Merhaba' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement