Ayakkabı Fırlatma Oyunları Finali Başladı - Son Dakika
Yerel

Ayakkabı Fırlatma Oyunları Finali Başladı

Ayakkabı Fırlatma Oyunları Finali Başladı

Çankaya Belediye Başkanı, üç gün sürecek Ayakkabı Fırlatma Oyunları'nın finalini Lozan Park'ta yaptığı basın toplantısı ile başlattı.

18.10.2012 15:29  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, üç gün sürecek Ayakkabı Fırlatma Oyunları'nın finalini Lozan Park'ta yaptığı basın toplantısı ile başlattı.

Başkan Tanık'ın Çankaya Belediyesi Lozan Park Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısına, oyunlara katılım gösteren konuk belediyelerden

Yeşilöz Belediye Başkanı Hasan Çoban ve

Balçıkhisar Belediye Başkanı Hacı Özkan'ın yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve CHP Etimesgut İlçe Başkanı Mehmet Yula da katıldı.

Başkan Bülent Tanık, Ayakkabı Fırlatma Oyunları düzenleyerek mizahi bir spor dalı yaratmak istediklerini dile getirerek, halkın duyarlılığını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

İlk olarak 2008 yılında Iraklı gazeteci

Muntazar El Zeydi'nin ABD Başkanı'na ayakkabı fırlatmasıyla dünya gündemine giren protesto şeklinin, Çankaya Belediyesi'nce protesto amaçlı değil, doğal ortamlarda yaygın bir spor dalı yapma alışkanlığı oluşturmak amacıyla hayata geçirildiğini ifade eden Tanık, Gelecek yıllarda uluslararası düzeyde yapmak istedikleri oyunlara Ankaralıların çok büyük ilgi gösterdiğini bildirdi. Tanık, "Çocukların olduğu kadar benden büyük ağabeylerim ablalarım dahil olmak üzere deyim yerindeyse 7'den 70'e herkes çok eğlenceli zamanlar geçirdi. Biraz da protesto çağrışımı yapan bu oyunların halkın duyarlılığını gösteren reaksiyonlar olduğunu düşünüyorum. Bu ayrıca incelikli bir tepki yöntemidir" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından, finallerde 3 grupta

yarışacak İzmir Seferihisar, Eskişehir Tepebaşı, Samsun Atakum, Nallıhan Sarıyar, Haymana Balçıkhisar, Çankaya Belediyesi Temizlik işçileri, Kültür ve Fen İşleri Müdürlükleri takımlarının katıldığı finallere ait takımların eşleşmelerine yönelik kura çekimini gerçekleştiren CHP'nin Örgüt Başkanları, konuk Belediye Başkanları ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık sembolik olarak oyunlara katıldılar.

Ayakkabı Fırlatma Oyunları'nın finalleri 19-20 Ekim saat 10.30 itibariyle Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesislerinde yapılacak.

Basın toplantısında TBMM'de görüşmeleri devam eden Belde Belediyelerinin kapatılması sonucunu doğuracak yasa ile ilgili görüşlerini de dile getiren Tanık, bunun büyük zararlara yol açacağını, belediyelerin şirketler gibi düşünülemeyeceğini tekrarladı. Tanık, halkın öz örgütleri olarak ve halkı temsil eden kültürel, siyasal yapıların oluşturulduğu çekirdek yapılar olarak nitelendirdiği belde belediyelerinin kapatılmasının demokrasiye aykırı bir uygulama olduğunu yineledi. Yeni yasanın doğuracağı sonuçların telafisi imkansız yönetsel bir hata olduğunu ifade eden Tanık, "Belde belediyeleri kütüphane gibidir. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarıdır. Bu bölgeler siyasete nitelikli elemanlar yetiştirir. Küçük toplulukların, halkın sıkıntılarını ülke gündemine taşır. Oradaki halkların haklarını korur. Bu ciddi bir toplumsal kayıp olur." dedi. Tanık, İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak, sırf İç Anadolu'da bile yüzlerce beldenin yerel yönetim statüsünden çıkarılmasını doğru bulmadığını kaydetti.

Aylardır Ankara'nın gündeminde olan ve Lozan Park'ta çadır kurup barınan Afgan Mültecilerle ilgili son duruma da değinen Bülent Tanık, anayurtlarında insanca yaşama imkanı bulamayan memleketlerinden koparılıp binlerce kilometre uzaklara gelmek zorunda olan mültecilere Çankaya Belediye yönetimi ve çalışanları olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Bölge sakinlerinin mülteciler için üzülerek bildirdikleri taleplerini yerine getirmek amacıyla Valilik ve İl Emniyeti düzeyinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Tanık, "Biz onları ölüme terk etmedik, ekmeğimizi paylaştık, hijyen ve sağlık koşullarını iyileştirmeye çalıştık. Barışçıl, insancıl ve kucaklayıcı bir şekilde kol kanat gerdik.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti yasaları çerçevesinde devletin uygun gördüğü yerlerde konaklamalarının sağlanması daha doğru bir yoldu. O nedenle kolluk kuvvetlerimizin müdahalesi ile bu parkı göçebe nüfustan arındırdık. Asla yabancı düşmanlığı yapmıyoruz. Yüreğimiz buruk, bu surecin sonunda sorumluluk alarak sorunun çözümüne katkıda bulunan Valilik ve Emniyet Müdürlüğüne de teşekkür ederim" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayakkabı Fırlatma Oyunları Finali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement