Ayakkabı Sektörü AYMOD'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ayakkabı Sektörü AYMOD'da Buluştu

Ayakkabı Sektörü AYMOD\'da Buluştu

60. AYMOD katılımcıları için özel olarak tasarlanan Aymod Premium Hall 4'de, fuar katılımcıları ile yabancı alıcılar bir araya gelecek.

03.10.2018 13:56  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk ayakkabı ve saraciye sektörünün gelişiminde önemli rol oynayan AYMOD – Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, 60. kez CNR EXPO Yeşilköy'de kapılarını açtı. 2023 yılında 2.5 milyar dolar ihracat hedefleyen ayakkabı sektörü için yurt dışı alım heyeti çalışmalarına yoğun bir mesai harcayan CNR Holding ve TASD, bu çalışmaların sonucunda aralarında Afrika, Almanya, Azerbeycan, Arnavutluk, Belarus, Beyaz Rusya, Beyrut, Ermenistan, Dubai, Fransa, Hırvatistan, Irak, İran, İsrail, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Pekin, Romanya, Rusya, Ukrayna'nın da bulunduğu 80'in üzerinde ülkeden 600 kişilik alım heyetini AYMOD Fuarı'na getirdi.

Yerli ve yabancı 400'ün üzerinde firmanın 1.000'den fazla markasının yer aldığı fuarda, 2019-2020 İlkbahar/Yaz sezonu ayakkabı modelleri sergilenerek ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. İstihdamın artışı için önemli bir kaynak olan Türk ayakkabı sektörünün en büyük buluşması AYMOD Fuarı yılda iki kez düzenleniyor. Kendi alanında Türkiye'nin en büyük dünyanın ikinci büyük fuarı Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ile Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) işbirliğinde Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) ve KOSGEB desteği ile hayata geçirildi.

20 BİN AYAKKABI ALICISI BEKLENİYOR

Ayakkabı sektörünün yeni ürün ve hizmetlerinin sergilendiği, 6 Ekim tarihine kadar devam edecek olan AYMOD Ayakkabı Fuarı'nda, ziyaretçilerin yeni ürünlerle buluşması, katılımcı firmaların da tanıtımlarını en etkili şekilde yapmaları ve iş hacimlerini artırmaları hedefleniyor. Ayrıca fuarı toplamda 20 bin ayakkabı alıcısının ziyaret etmesi bekleniyor.

Ayakkabı ve saraciye modasına yön veren dünyaca ünlü markaların katılımcı olarak yer aldığı AYMOD Fuarı, 60 bin metre kare alanda gerçekleşiyor. Zara ve Trendyol'un bu sene ilk defa yer alacağı fuarın yerli ve yabancı markalardan bazıları ise şöyle: Hammer Jack, Tergan, Twigy, Cabani, Ricardo Colli, MCP, Scooter, Conteyner, Euromar ,Lapinta, Devran, İnuovo Lota, Ridge, İlvi, Marcomen, Bulldozer, Darkwood, Topbaş United, Ferudun Kundura, Poletto, Dunlop.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ PREMIUM HALL 4'DE GERÇEKLEŞECEK

Altmışıncı AYMOD katılımcıları için özel olarak tasarlanan Aymod Premium Hall 4'de, fuar katılımcıları ile yabancı alıcılar bir araya gelecek. Dünya mutfağından seçkin yiyeceklerin de ikram edileceği bu özel bölümde yer alacak olan Otantik, Al-Me Ayakkabı, Alta Gracia, Zirve, Maia Shoes, Icanvass – Önder, Carlovento, Baver, Berenni, Crisso, Blue Stone, Bordolli, Chaos, White World, Mondo, Bianco, Bianco Mando, Gentleman, Nemca Shoes, Çelik Sandalet, Danacı Grup- Diensi Ayakkabı, Efekti, Trust Shoes, Stone Blue, Heya Shoes, Modelle, Mario Muzi - Donna Ricco, Mfs Ayakkabı, Modaqueen, Modelle, Green Foot, Mym Shoes- Mym Exclusıve, Özdede – Dekosa, Pehlivan Shoes, Poletto, Sofia Baldi, Rem Ayakkabı, Ronya - Maria Rossi, Missliza, Slonch Shoes, Tek Yıldız, Stella, Wanetti, Lescarpe, Tigra - Carlo Valentin firmaları, yabancı ayakkabı alıcıları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirerek yeni iş bağlantıları kuracak.

AYMOD'DA İLKLER YAŞANACAK

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulunun başlattığı Dünyada ve Türkiye'de ilk olan Yaşayan Ayakkabılar Müzesi 60. AYMOD Fuarı'nda ziyaretçileri ağırlıyor. Bu alanda, 15 yaşında yaşamını kaybeden Eren Bülbül'ün kara lastikleri, Ferdi Özbeğen'in ayakkabıları, Mehmet Ali Birand, Nilüfer ve Vatan Şaşmaz gibi birçok ismin ayakkabısı yer alıyor.

Fuarın diğer dikkat çeken ilklerinden biri ise Türkiye'de ilk defa 3D printer ile ayakkabı üretimi yapılması oldu. Ayrıca, Türkiye'de ayakkabı tasarım eğitimine gönül veren akademisyen Suhandan Özay Demirkan "Ottoman Dreams (Osmanlı Düşleri)" Koleksiyonu ile 2018 AYMOD 'da yer alıyor. İlk kez kağıttan yapılan gelin ayakkabısı da AYMOD'da yerini aldı. Demirkan bu alanda kâğıt ayakkabı koleksiyonundan seçmeler sergiliyor. Sanatçı, çalışmalarında artizanal işlerin üstünlüğünü ve el becerisinin sürekliliğini vurguluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ayakkabı Sektörü AYMOD'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • TİKA Kosova'da iftar verdi
    23:10 TİKA Kosova'da iftar verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen bir etkinlikte iftar verdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve diğer birçok önemli ismin katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin Kosova'ya olan desteği ve iki ülke arasındaki güçlü bağlar vurgulandı.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.


Advertisement