Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'a büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar - Son Dakika
Güncel

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'a büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar

Batman'da 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi, mezun olduğu Edremit ilçesindeki Körfez Anadolu Lisesi'ne verilmek istendi. Ancak Edremit Lisesi Mezunlar Derneği, isim değişikliğinin iptali istemiyle mahkemeye dava açtı. Okul yeniden Körfez Anadolu Lisesi adını aldı. Dernek yönetimi okulun devlet tarafından inşa edilmediğini, bu nedenle isminin değiştirilmemesi gerektiğini savunuyor. Sürecin devam ettiği öğrenildi.

10.06.2021 21:11  Güncelleme: 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hain terör örgütü PKK tarafından 9 Haziran 2017'de Batman'da gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen ve geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye'de anılan Şenay Aybüke Yalçın'ın kemiklerini sızlatan olaylar yaşanıyor. Balıkesir'in Edremit ilçesindeki yer alan ve eski adıyla Edremit Lisesi, son adıyla da Körfez Anadolu Lisesi'ne, okuldan mezun olan şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi verilmek istendi.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ruhuna büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran şehit öğretmenin anne ve babası, okula kızlarının adının verilmesi talebinde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan yazışmaların ardından okulun adı "Şehit Öğretmen Aybüke Şenay Yalçın Anadolu Lisesi" oldu.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ruhuna büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar

MAHKEMEYE BAŞVURUP ŞEHİDİN ADINI KALDIRDILAR

Ancak, okula şehidin isminin verilmesine karşı çıkan Edremit Lisesi Mezunları Derneği, okulun devlet tarafından değil ilçenin önde gelen sakinleri tarafından inşa edildiğini belirterek, şehidin isminin verilmemesini talep etti. Okulun isminin değiştirilmesinin ardından mahkemeye başvuran dernek üyeleri, mahkeme kararıyla okulun ismini yeniden Körfez Anadolu Lisesi olarak değiştirtti.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ruhuna büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar

"DAVAYI ISRARLA GERİ ÇEKMİYORLAR"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, ısrarla geri çekilmeyen davanın takipçisi olacaklarını belirterek, "Bir taraftan Aybüke kızımızı anarken, onu hatırlarken, bir taraftan da Edremit'te kendisinin isminin mezun olduğu okula verilmesinden rahatsız olanların açtığı davanın geri çekilmemesini de takip ediyoruz. Özellikle şehidimizin babası dün yaptığı açıklamada üzüntülerini belirtti. Edremit gibi bir yerde şehidimizin isminin okuldan kaldırılmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum. Bu davanın geri çekilmesini istiyoruz. Fakat ısrarla dava geri çekilmiyor. Bu davayı sürdürüyorlar. Edremit'te şehidimizin isminin Anadolu Lisesine verilmesinin önüne hiç kimse geçemeyecek" ifadelerini kullandı.

Ülke kamuoyunun yakından takip ettiği süreçte Edremit Lisesi Mezunlar Derneği yönetiminin geri adım atmaması kamu vicdanını rahatsız etti. Vatandaşlar, yaşananların şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ruhuna büyük saygısızlık olduğunu dile getiriyor.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın\'a büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'a büyük saygısızlık! Okula isminin verilmemesi için mücadele ediyorlar - Son Dakika

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

  • Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi
    18:53 Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi

    Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atan grup, insanlık dramının yaşandığı Gazze'deki saldırıları kınadı. Anadolu Gençlik Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici, siyonist İsrail rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Şifa Hastanesi'ne yönelik akıl almaz bir saldırıda bulunduklarını belirtti.

  • Elazığ'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada bir kişi kardeşini silahla yaraladı
    18:52 Elazığ'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada bir kişi kardeşini silahla yaraladı

    Elazığ'ın merkeze bağlı yukarı İçme köyünde, alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışmada O.Y. adlı bir kişi, kardeşi V.Y.'yi silahla vurarak yaraladı. Olayın ardından sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı kardeş hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise jandarmaya teslim oldu. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    18:52 Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

  • Diyarbakır'da balık avı sırasında boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı
    18:52 Diyarbakır'da balık avı sırasında boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı

    Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde balık avlamak isterken serpme ağı boynuna dolanan bir kişi suya düştü. Şahsın arkadaşları tarafından kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayda boğulma tehlikesi geçiren kişi, arkadaşları tarafından çaydan çıkarılarak kurtarıldı.

  • Zonguldak'ta Çatıdan Düşen Kişi Kurtarıldı
    18:52 Zonguldak'ta Çatıdan Düşen Kişi Kurtarıldı

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çatıdan düşen bir kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralanan kişinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altının ons fiyatı 2.233 dolar olarak belirlendi. TCMB'nin dolar efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.


Advertisement