Aydan Kaya Çikolata Kisti Ameliyatı Oldu! - Son Dakika
Magazin

Aydan Kaya Çikolata Kisti Ameliyatı Oldu!

Aydan Kaya Çikolata Kisti Ameliyatı Oldu!

Ses sanatçısı Onur Akay, meslektaşı Aydan Kaya'nın halk arasındaki yaygın ismiyle çikolata kisti hastalığı nedeni ile ameliyat olduğunu duyurdu.

02.06.2018 11:55  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Popstar Türkiye yarışmasında ünlenen 34 yaşındaki Aydan Kaya, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon kadını etkileyen ve halk arasında çikolata kisti hastalığı olarak bilinen endometriozis teşhisi nedeni ile ameliyat oldu. Kaya'nın ameliyat olduğunu ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Kaya ile ilgili yazdığı yazıda Akay, "Popstar Türkiye yarışmasından tanıdığınız arkadaşımız Aydan Kaya, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon kadını etkileyen ve halk arasında çikolata kisti hastalığı olarak bilinen endometriozis teşhisi nedeni ile ameliyat oldu. Çikolata kisti rahatsızlığı kritik durumda olduğu için ameliyat olan ve başarılı bir ameliyat geçiren Aydan, doktorlarına teşekkür ediyor ve sevenlerinden dua istiyor." İfadelerini kullandı.

ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR?

Uzmanlar, hastalık nedeniyle oluşan ağrıların iş gücü kaybına, günlük aktivitelerin kısıtlanmasına sebep olarak yaşam kalitesini düşürebileceğini söylerken, hastayı depresyona bile sürükleyebileceğini ifade ediyorlar.

Endometriozis, halk arasındaki yaygın ismiyle çikolata kisti hastalığı, rahmin içini dolduran doku tabakasına ait hücrelerin rahim dışına yerleşip büyümesiyle oluşuyor. Rahim dışında genellikle de alt karın boşluğunda ve buradaki yumurtalıklar, bağırsaklar ile mesane gibi organlarda görülüyor. Ülkemizde her 10 kadından 1'inde rastlanan çikolata kisti hastalığı çoğunlukla 18 ila 45 yaş arasındaki hiç hamile kalmamış kadınları tehdit ediyor. Ağrılı ve yoğun adetler, cinsel ilişkide ağrı gibi sorunlar oluşturarak yaşam kalitesini oldukça düşürebiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Aydan Kaya Çikolata Kisti Ameliyatı Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement