Aydemir AK Parti Grubu Adına Konuştu - Son Dakika
Politika

Aydemir AK Parti Grubu Adına Konuştu

Aydemir AK Parti Grubu Adına Konuştu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Grubu adına Türk Dil Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi üzerine tespitlerini paylaştı.

14.12.2017 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Grubu adına Türk Dil Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi üzerine tespitlerini paylaştı.

TBMM 2018 Yılı Bütçe görüşmelerinde partisi adına görüşlerini paylaşan Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Türkçe, gönül coğrafyamızın sesi, dilimiz gönül adreslerimizin nefesi, dilimiz gönül haritamızın bizatihi kendisidir.' dedi.

AYDEMİR: 'TÜRKÇE GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN SESİDİR'

TBMM Genel Kurulunda Türk Dil Kurumu Bütçesi görüşmelerinde söz alan Milletvekili Aydemir, 'Türk dili üzerine bir mütehassıs konuştu, Ekrem Erdem Hocam. Ben de Türk Dil Kurumu üzerine söz aldım, aynı zamanda Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi üzerine de bir iki şey söylemek istiyorum. Türk dili üzerine Ekrem Hocamdan sonra çok tafsilata, ayrıntıya girmeyeceğim ama dilimizi tarif etmek lazım. Dilimizin coğrafyamızın sesi olduğunu kayda geçmek lazım, gönül adresimizin nefesi olduğunu özellikle vurgulamak lazım, yürek haritamızın bizatihi kendisi olduğunu dile getirmek lazım ve dilimizin Yunus'u, Mevlana'yı ifade ettiğini söylemek lazım.' diye konuştu.

AYDEMİR: 'BU DİL ALVARLI EFE'DİR, HACI BEKTAŞ VELİ'DİR'

Türkçe'nin bir mana coğrafyasının sesi olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ' Bu dil Yusuf Has Hacip, Kaşgarlı Mahmut'tur demek lazım, bu dil Alvarlı Efe'dir, Hacı Bektaş Veli'dir demek lazım, Çin'den Maçin'e, Orta Asya'dan Ural'a, İstanbul'dan Yemen'e, Sakarya'dan İdil'e nefsini Hakk'a adamışların dilidir notunu düşmek lazım ve bu dil ak iktidarın başarı sırrını teşkil eden gönül dilidir notunu da kayda geçmek lazım ve bu, Orhun'dan Kudüs'e İlayıkelimetullah için can verme sırrına erenlerin dilidir kaydını özellikle muhkem bir biçimde burada ifade etmek lazım ve yine demek lazım ki dilimizi birtakım çevreler yıkmak istiyorlar. Yozlaştırmak, gönül şifremizi kırmak peşinde olanlar var, buna müsaade etmemek lazım. ' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aydemir AK Parti Grubu Adına Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement