Aydemir: 'Bakanımız Akdağ'ın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz' - Son Dakika
Yerel

Aydemir: 'Bakanımız Akdağ'ın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz'

Aydemir: \'Bakanımız Akdağ\'ın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz\'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Sağlıkta dönüşümle dünyada gıptayla karşılanan ve model kabul edilen atılımın mimarı hemşehrim Sayın Bakan Recep Akdağ’ın başarılarıyla ülke, bölge ve ilimiz olarak gurur duyduğumuzu kaydetmek istiyorum.

15.11.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Sağlıkta dönüşümle dünyada gıptayla karşılanan ve model kabul edilen atılımın mimarı hemşehrim Sayın Bakan Recep Akdağ'ın başarılarıyla ülke, bölge ve ilimiz olarak gurur duyduğumuzu kaydetmek istiyorum. ' dedi.

SAĞLIKTA MİLAT: SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM

Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı 2017 Bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir, AK Parti hükümetlerince gerçekleştirilen ve Dünya'da model olarak kabul gören Sağlık reformunun Hakk rızası için halka hizmetteki samimiyet, milli iradeye sadakat ve millete vefanın eseri olduğunu belirtti.

'BAKANIMIZ AKDAĞ'IN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ'

Milletvekili aydemir, 'Sağlıkta dönüşümle dünyada gıptayla karşılanan ve model kabul edilen atılımın mimarı hemşehrim Sayın Bakan Recep Akdağ'ın başarılarıyla ülke, bölge ve ilimiz olarak gurur duyduğumuzu kaydetmek istiyorum Hemen her kesimde kabul gören, takdir edilen sağlıktaki vizyoner açılım öncüsünün bir Erzurumlu olması bizi özel bir memnuniyet ve iftihara garketmektedir. Başarılarının devamını temenni ediyor, Sayın Bakanımızın 2023 hedefinde başlattığı sağlıkta ikinci dönüşüm sürecinin başarıyla sonuçlanmasını diliyorum. 'dedi.

SAĞLIKTA ÇIĞIR AÇAN BAŞARININ ÜÇ SIRRI

Sağlık alanında kaydedilen çağlar üstü başarının üç temele dayandığını bildiren Milletvekili Aydemir, 'Orta yerde sırlı bir durum var: Sağlık alanında Türkiye'ye çağ atlattıran ve küresel boyutta çığır açan ve sağlık mucizesi olarak da adlandırılan bu reformun sırrı nedir? Sual bu. Cumhuriyetimizin kuruluşundan AK Partı iktidarları dönemine kadar sorunlar yumağı olan sağlıkta, bir dirilişin yaşanmasına hangi tema kaynaklık etmiştir? Bizce üzerinde durulması gereken budur.

Herkes emin olmalıdır ki bu başarının yalnızca bir sırrı ve yalnızca bir usulü vardır. Başarının kaynağı insan sevgisi ve önce insan odaklı siyasettir. Başarılı usulün membası ise çözüm siyasetidir.

Sayın Bakanımızın şahsında kaydedilen bu başarı göstermiştir ki insanı Yaradan'dan ötürü sevenlerin önünde hiçbir engel ve gaile olamaz. İnsanın yaratılmışların en şereflisi olduğuna iman edenler için zorluk yoktur. Hakk'tan korkanlar, halka hizmette engel tanımaz. Bize göre, yeryüzünde asrın sağlık olayı olan reformun temelini oluşturan üç ana unsur var: Bunlardan biri, Hakk rızası için halka hizmetteki samimiyet; bir başkası, milli iradeye sadakat ve tabii, millete vefa.' diye konuştu.

AKSİYONER YAKLAŞIM VE VİZYONER HEDEF

Sağlık Reformunun gerçekleşmesinde AK Parti Hükümetlerinin kararlılığı ve aksiyoner üslubunun önemli rol oynadığını vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Burada altını çizmek istediğim diğer bir husus da sorunların çözümünde aksiyoner yaklaşım ve vizyoner hedeftir. 2002 öncesine kadar romanlara konu, filmlere senaryo olan sağlık sorunlarının çok kısa sürede çözüme kavuşturulmasında, halkın içinden gelmenin rolü, halkı benimsemenin ve ondan olmanın payı, hizmet yolunda gözü kara olmanın katkısı büyüktür.' dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI AK YAKLAŞIM

Sağlıkta dönüşüm reformunun AK liderin öngörüleriyle kaydedildiğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, 'Bir umman halindeki sağlık sorunlarına set çekilmesi işi ancak millete AK'ça bakmanın, onlar için AK'ça düşünmenin ve onlarla AK'ça hemhal olmanın ürünüdür. Yine, bir vurgu halinde kaydedelim ki küresel ölçekte ses getiren bu büyük atılımın gerçekleşmesi mensubu ve müftehiri olduğumuz AK davanın liderinin çizdiği ufuktaki kararlılığımızdır. Bu başarı onun millet yolundaki azimetinin eseridir. "ifadesini kullandı.

DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Sağlıkta gelinen çağdaş konumla artık sorunların konuşulmadığı, hizmette daha yüksek hedeflerin istişare edildiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Burada bulunan herkesin dikkatlerini muciptir ki bugün Sağlık Bakanlığımızın bütçesi görüşmelerinde ne bıçak parası zulmü çekenlerin trajedisi ne kuyruklarda çekilen ıstıraplar mevcut değil. Bu bapta sefalet edebiyatına zihnini teslim edenler müstesna. Bunu, özellikle altını çekerek not düşüyorum: Bu bapta sefalet edebiyatına zihnini teslim edenler müstesna. Şu da bir hakikat ki millet sevdasına amade olanlar bu halden sürur ve mutluluk içindedirler. Halkın içine çıktığınızda bunu ayan beyan zaten görüyorsunuz. " yorumunu yaptı.

HAVA AMBULANSLARINDAN ŞEHİR HASTANELERİNE, SAĞLIK REFORMU

Konuşmasında, 'Bu reformun ışığında biz bugün kronik sorunları değil, şükür ki 2023 hedefinde, 2053 ufkunda, 2071 seferinde varmak istediğimiz konuma dair stratejileri ve planlamaları konuşuyoruz. ' diyen Milletvekili Aydemir, 'Bugün burada her bakanlık için yaptığımız Erzurum taleplerini de seslendirmiyoruz. Zira, mezralara kadar sağlık kurumlarına kavuşturulmuş bir Türkiye var; herkesin bir aile hekimi var, lüks oteller düzeyinde hizmet veren hastanelerimiz var, hekim açığı sorununda ciddi mesafe almış bir ülke var. 2000'li yılların başında AK Parti hükümetleri göreve başladığında ülkede yüz binde 70 civarında olan anne ölümlerini bugün yüz binde 15'e, binde 30'lar civarında olan bebek ölümlerini binde 7'lere gerileten bir sağlık siyasetimiz var. Dahası, AK önderimizin tarifiyle sağlık ıstılahımıza giren çağlar üstü bir model şehir hastanelerimiz var. Bir "ah" işitildiğinde, vatandaşın "aman"ına helikopterle ulaşan hava ambulans sistemimiz var. Bu noktada, arkadaşlar, geçtiğimiz dönem Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşülürken bir kayıt düşmüştüm. Özellikle, çocukluğumuzda -ihtimal ki burada bulunan bir çoğumuz yaşamıştır bunu- Almanya'dan, Hollanda'dan gelenlerin oradaki sağlık sistemini tebcil etme için, yüceltme için söyledikleri -ki bir vakaydı, bir hakikatti- helikopterle, uçakla hasta götürülme hadisesini, şimdi biz elhamdülillah iller arasında yaşıyoruz. 'vurgusunu yaptı.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM VE İKİNCİ ETAP

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki konuşmasında, 2017 yılında başlayacak olan Sağlıkta Dönüşüm'ün 2'inci etabına değinen Milletvekili Aydemir, 'Dün hayal bile edemediğimiz, bugün nimetini paylaştığımız sağlık şehirleri var ve en önemlisi, sağlıkta bir Türkiye markası oluşturmakta kararlı, AK liderimiz ve onun öngörülerini en çağdaş ölçütte hayata dikte ettiren bir Bakanımız var, asırlardır gördüğümüz bir rüyanın AK yorumla gerçeğe dönüşmesi var. Bugün burada Sayın Bakanımızın dünyanın sağlık hizmetlerindeki sıralamasında "şampiyon ülke" ifadesiyle şekillendirdiği yeni bir hedefi 2017'de başlayacak ve üç yılda tamamlanacak olan Sağlıkta Dönüşüm Reformu'nun ikinci fazı müjdesini paylaşmanın onurunu yaşıyoruz. 'dedi.

AK LİDER VE AK SAĞLIK SİYASETİ

Aydemir, 'AK liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002 yılından itibaren başlatılan sağlık alanındaki atılım süreci yeni bir döneme giriyor. Türkiye il il, şehir hastanelerine, tüm sağlık hizmetlerinin verilebildiği sağlık kampüslerine kavuşuyor. Bu model dünyada tek ve ilktir. Sayın Komisyon üyeleri farkındadır ki, halkla yapılan istişarelerde sağlık sorunu gündemden çıkmış, vatandaş memnuniyeti yüzde 80'lere ulaşmıştır. AK sağlık siyasetinin müellifi önderimiz Cumhurbaşkanımız, mimarı Sayın Bakanımız ve hizmette sınır tanımayarak köy köy, mezra mezra sağlık taşıyan Sağlık Bakanlığı personeli halkın duasına ve Hakk'ın tevfik ve inayetine mazhar olmuştur.'diye konuştu.

Aydemir konuşmasının son bölümünde, Sağlık Bakanı Yardımcısı olarak üstün hizmetler kaydeden Milletvekili Erkan Kandemir'e de teşekkür ederek, '2017 bütçesinin hayırlı olmasını diliyor, sağlıkta ikinci dönüşüm sürecinin başarıyla sonuçlanmasını niyaz ediyor, Sayın Bakanımızın şahsında tüm sağlık çalışanlarına ve muhterem Komisyonumuza ve tabii, bütün bunları, bu imkanları sunan Sayın Başbakanımıza en kalbi saygılarımızı sunuyoruz. 'dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydemir: 'Bakanımız Akdağ'ın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement