Aydemir, korona virüsle mücadelede başarının sırrını paylaştı - Son Dakika
Güncel

Aydemir, korona virüsle mücadelede başarının sırrını paylaştı

Aydemir, korona virüsle mücadelede başarının sırrını paylaştı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Covid-19'a karşı yürütülen ve dünyanın gıpta ile baktığı bir başarının elde edildiği mücadelenin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eseri olduğuna dikkat çekti ve "Bu üstün başarı Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ve...

07.05.2020 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Covid-19'a karşı yürütülen ve dünyanın gıpta ile baktığı bir başarının elde edildiği mücadelenin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi eseri olduğuna dikkat çekti ve "Bu üstün başarı Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetinin kaydıdır" dedi.

Bir televizyon kanalında Mehmet Özmen'in sunduğu Ülke Gündemi programında darbe göndermesi yapanlara yönelik değerlendirmede bulunan Milletvekili Aydemir, darbeci zihniyeti telin ederek, "Bu millet, bu asil millet Ebucehil artıklarına, Ebucehil zihniyetine bu ülkede asla geçit vermeyecektir" kaydını düştü.

AB ülkeleri başta olarak, dünyada korona virüsle mücadelenin diğer ülkelerde henüz başarı ve normalleşme çizgisine erişemediğine işaret eden Aydemir, " Türkiye'nin gösterdiği üstün başarının sırrı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yani gerekli kararın zamanında ve yerinde alınmasıdır" vurgusunu yaptı.

Darbe çığırtkanlarına sert tepki

Milletvekili Aydemir, bir takım çevrelerin; dünyanın tasallutu altında olduğu korona virüsle mücadelede çok gerilerde kalmasına rağmen, Türkiye'nin üstün bir başarı elde etmesi sürecini darbe söylentileriyle karartmaya çalıştığını, başarıya gölge düşürerek suni gündem oluşturmak istediğini belirterek, "Bizim ıstılahımızda güzelin, iyinin ve doğrunun önünü kesmeye çalışanlar için söylenmiş güzel bir söz vardır. Ecdat böyleleri için 'İt ürür kervan yürür' demiş. Biz de bu darbe söylentilerini çıkaranlar ve medet umanlara aynı sözü tekrarlıyoruz; 'İt ürür kervan yürür.' 2023'lerden 2071'lere bu kervan yürüyecek inşallah" dedi.

Darbeci zihniyeti telin

15 Temmuz'da ihanet çevreleri ve şer odaklarınca sahnelenen hain kalkışma ve darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında ifade bulan milli irade metanetiyle hak ile yeksan edildiği, FETÖ iblisleri ve onlara arka çıkanların zillete mahkum kılındığını hatırlatan Aydemir, "Nefsini hakka adamış milli irade karşısında, her hain niyet, her darbe girişimi sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Bu söylentilerden sonuç çıkarmaya çalışan iblisler daim lanete muhatap olacaklardır" dedi.

"Bunlar millet ve milli irade düşmanı olanlardır"

Değerlendirmesinde, Ragıp Zarakolu adlı bir şahsın 'Makus kaderden kaçış yok' başlıklı yazısına sert tepki gösteren Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere yol arkadaşlarının, rahmetli Menderes'in akıbetine uğrayacaklarını söylemesi aslında birkaç gün önce CHP Grup Başkanvekilinin, CHP İstanbul İl Başkanının söylediklerine ses katmaktır. Planlı, programlı bir tarzdır, bir tarzın açığa vurumudur. Bunlar Menderes'in katlinde parmağı olanlardır. Bunlar Taksim'de ezanı ıslıklayan zihniyetin ta kendisidir. ve bunlar 28 Şubat rezaletinin bizatihi aktörleridir. ve dertleri çok net. Bunlar demokrasi etiketi arkasına sığınmış, millet ve milli irade düşmanı olanlardır" dedi.

"Bayraktar, milli kahramanımız"

Aynı çevrelerin Türkiye'yi İHA ve SİHA'lara kavuşturan Selçuk Bayraktar'ı da hedef aldıklarını, bunun arka planı olduğuna dikkat çeken Aydemir, "Bakınız eş zamanlı olarak bir başka tartışma yürüyor; milli kahramanımız Selçuk Bayraktar üzerinden yürüyor. Nedir dert; dert belli, İHA'lara, SİHA'lara duyulan kin ve nefret. Niye bu kin? Teröristlere yani şu millet düşmanlarına arkadan dolanıp destek vermek anlayışıdır. Biz bu duruma, milletçe, milletimizle beraber hep bir ağızdan, Akif'in lisanıyla karşılık veriyoruz; 'Tükürün milleti alçakça vuran darbelere/ tükürün onlara alkış tutan kahpelere'" diye konuştu.

"Milli irade yolundan dönen namerttir"

Değerlendirmesinin son bölümünde milli irade yolu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kayıt ve ifade ettiği ufukta kararlılıklarını belirten Milletvekili Aydemir, "Her vakit olduğu gibi, bir daha söylüyoruz; bir daha söylüyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun yol arkadaşları olarak biz bu yola kefenlerimizi giyerek çıktık. Bu yoldan, yani millete hizmet yolundan bir lahza geri adım atan namerttir. ve nihayet, altını bir daha çizelim; bu millet, bu asil millet Ebucehil artıklarına, Ebucehil zihniyetine bu ülkede asla geçit vermeyecektir" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydemir, korona virüsle mücadelede başarının sırrını paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Tatvan'da Vefa Projesi ile vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor
    19:55 Tatvan'da Vefa Projesi ile vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor

    Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 'Vefa Projesi' kapsamında, yaşlı ve engelli vatandaşların evleri temizleniyor ve kişisel bakımları yapılıyor. Proje kapsamında tespit edilen 100 hane düzenli olarak ziyaret edilerek ihtiyaçlar ve talepler not alınıp ilgili kurumlara iletiliyor. Bu hizmetten ilçedeki yaşlı, hasta, engelli ve ihtiyaç sahibi aileler faydalanıyor.


Advertisement