Aydın ağaoğlu: mağduriyetler tazmin olmadıkça hak ihlalleri sürecektir - Son Dakika
Güncel

Aydın ağaoğlu: mağduriyetler tazmin olmadıkça hak ihlalleri sürecektir

TÜKETİCİ Hakları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin haklarını korumak, bilinçlendirmek için neredeyse her gün bir televizyona, gazeteye çıkıyor.

23.11.2019 10:05  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜKETİCİ Hakları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin haklarını korumak, bilinçlendirmek için neredeyse her gün bir televizyona, gazeteye çıkıyor. "Sabahın dördünde kalkıp insanların dertlerine derman olmaya çalışıyorum. 'Tüketicinin Aydın abisiyim" diyen Ağaoğlu, mağduriyetler tam tazmin olmadığı sürece tüketici hak ihlallerinin devam edeceğini söyledi.

Tüketici Hakları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Ailemle artık yabancı gibi olduk. Akşamları erken yatarım sabaha karşı da erken uyanırım. Uyandığımda ilk işim telefona bakmaktır. Gelen mesajlara bakarım. Benim yaptığım akıllı işi değil ama birilerinin bu işi üstlenmesi lazım. Hani denize bir çocuk atlamış boğulmak üzereymiş, adamın biri kurtarmış herkes alkışlamış çıktığında "ya beni kim itti" diye aranıyormuş ya, artık benim durumum da öyle. İstesem de vazgeçemiyorum" dedi.

Özellikle sosyal medyayı çok kullandığını ifade eden Aydın Ağaoğlu, "Bakın, sosyal medyada twitter sayfamda sadece önceki gün çıktığım yayınlar bunlar. Diyorlar ki, "Haklarının peşinde koşmaktan yorulmuş ümidini kesmişken sizin yayınlarınızda yer vermenizle umudu yeşeriyor mücadele azmi geri geliyor", 'Tüketicinin Aydın abisi, 3 yaşında çocuğa anlatır gibi yapmanız gerekenleri anlatıyor. Artık ağlamayı bırakıp uygulamaya geçin' yazıyorlar" diye konuştu. Günlük yaşamda vatandaşların kendisini tanıdığını söyleyen Ağaoğlu, "Geçen gün marketteyim, hiç tanımadığım biri sanki kardeşimmiş gibi uzattı elini, ben de uzattım, 'Sizi çok takdirle izliyorum' dedi. Pazardayım, pazarcının biri geliyor 'çok güzel şeyler anlatıyorsunuz' diyor, sarılıyor" dedi.

"ÇALIŞANLARIMIN AYDIN ABİSİ OLDUM BUGÜN DE TÜKETİCİNİN AYDIN ABİSİYİM"

Ağaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mağduriyetler tam tazmin olmadığı sürece tüketici hak ihlalleri devam edecektir. Ben her ne kadar sabahın dördünde kalkıp, 'Bugün itiraz etmezse icra takibi kesinleşir' diye insanların dertlerine derman olmaya çalışıyorum. Ben aslında masanın iki tarafında bulunmuş bir çalışanım. Okul hayatımın ardından iş gören olarak bir şirkete girdim. Daha sonra ambalaj üzerinde KOBİ ölçeğinde işletme kurdum. 100-150 kişiye kadar çalışanlarım oldu. Çalışanlarımın Aydın abisi oldum. Bugün de tüketicinin Aydın abisiyim"

Bir yakının yaşadığı problemi anlatan Ağaoğlu, "Geçtiğimiz günlerde bir komşumuz 2000 liraya bir parfüm almış ancak mağazaya gidip 'kokusu çabuk gidiyor' demiş. Mağaza da 'kullanmışsınız ne değişim ne iade yapabilirsiniz' demiş. Ben tam hukuki haklarından bahsederken dedi ki 'Mağazaya bir mail attım maile sizi de ekledim' mağaza müdürü de 'biraz bekleyin' demiş. İki gün sonra da sorununun çözüldüğünü söyledi" şeklinde konuştu.

"GÜNDE YAKLAŞIK 300 SMS, DİREKT MESAJ, MAİL VE WHATSAPP MESAJI GELİYOR"

Birden çok mecradan mağdurların ulaştığını dile getiren Ağaoğlu, "Günde yaklaşık 300 SMS, direkt mesaj, mail ve whatsapp mesajı geliyor. Ben bunlara cevap vermediğim zaman şunu fark ediyorum, bazıları süreli. Örneğin yarın pazartesi. Yedinci günü doluyor. İtirazda bulunmazsa, hakkındaki icra takibi kesinleşecek. Adamın malına mülküne haciz gelecek. Oysa anlatılanı okuduğunuzda adam suçlu değil. İşte bu sorumluluk duygusuyla geceleri kalkıyorum. Acaba gözden kaçan mesaj var mı, diye bakıyorum. Aslında çoğu da haklı ya da yasayı bilmeyen vatandaşların serzenişleri var" dedi

"NEREDEYSE AİLE HAYATI KALMIYOR"

Günün çoğu vaktini tüketiciler ayırdığını belirten Ağaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Okuyabildiğim tek şey mevzuat. Tüketicinin hakkını nasıl korurum? Bu da yoruyor, hırpalıyor. 'Bırak o zaman' diyeceksiniz, bırakamıyorsunuz. Arkanızda ağlaşan birileri varken nasıl dönüp gidebilirsiniz. Denizde boğulmak üzere olan birini görünce 'elim ıslanmasın' deyip arkanızı dönüp gidebilir misiniz? Hayır yapamazsınız. Vicdan sahibiyseniz yapamazsınız. Neredeyse aile hayatı kalmıyor. Gece-gündüz, cumartesi, pazar hiç fark etmiyor. Saat 10.00-10.30 olamadan giyeceğim kıyafete karar verme hakkım yok"

Anadolu'nun çeşitli yerlerinden hediyeler aldığını ifade eden Ağaoğlu, "Bir mağdur Çerkezköy'den bana bal getirdi. 250 gram bir kavanozda. Toplantı çıkışı lobide kendini tanıttı. Balı hediye etti. Hiç unutmuyorum. Sanki bana 250 kilo altın dolu bir bavul getirdi. Mahcubiyet en korktuğum şey. İnsanları mahcup etmek istemiyorum. Bir de bana mağdurların kırılmasını istemiyorum" dedi.

Aydın ağaoğlu: mağduriyetler tazmin olmadıkça hak ihlalleri sürecektir
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın ağaoğlu: mağduriyetler tazmin olmadıkça hak ihlalleri sürecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement