Aydın AK Parti 17 İlçenin Yeni Yönetimlerini Temayülle Belirleyecek - Son Dakika
Politika

Aydın AK Parti 17 İlçenin Yeni Yönetimlerini Temayülle Belirleyecek

Aydın AK Parti 17 İlçenin Yeni Yönetimlerini Temayülle Belirleyecek

AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Aydın’da önümüzdeki günlerde gerçekleşecek kongre süreci öncesinde 17 ilçe teşkilatında yeni yönetim planlamasının yapılması için temayül yoklama yapılacağını belirtti.

11.12.2017 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Aydın'da önümüzdeki günlerde gerçekleşecek kongre süreci öncesinde 17 ilçe teşkilatında yeni yönetim planlamasının yapılması için temayül yoklama yapılacağını belirtti.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan Ahmet Ertürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyareti için Öz'e teşekkür eden İl Başkanı Ertürk, AK Parti'nin Aydın'daki kongre süreci öncesinde 16-17 Aralık 2017 tarihinde ilçe teşkilatına temayül yoklama yapacağını söyledi. Ertürk, "Genel Merkezimizin talimatı üzerine 16-17 Aralık Cumartesi ve Pazar günleri ilçelerimizin parti binalarında, ilçe başkan adaylarımızın tespitine yönelik temayül yoklaması yapılacaktır. Her ilçenin kendi binasında gerçekleştirilecek temayül yoklamalarında, aday olmak isteyen arkadaşlarımız bu temayül yoklamasıyla iradesini ortaya koyabilecek. Görevi devredecek olan yöneticilerimiz ve yeni görev alacak olan arkadaşlar temayül yoklamalarında belli olacak. Çıkacak olan sonuçlar, AK Parti Genel Merkeziyle görüşüldükten sonra gerekli çalışmalar tamamlanacak. Temayül yoklamalarında ana kademedeki ilçe yönetimleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle Başkanları ve eski İlçe Başkanları oy kullanabilecek. Temayül yoklaması anket ve yüz yüze görüşme olarak iki aşamada gerçekleştirilecek" dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevine seçilen Abdurrahman Öz ise, Meclis'in en önemli komisyonlarından birisi olan Anayasa Komisyonu'nda 2 yıldır görev yaptığını anımsattı. Öz, "Önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili uyum yasaları çok yoğun olarak çalışılacak. 25, 24 'üncü dönem ve öncesinde Anayasa Komisyonu çok fazla çalışmazmış. Önümüzdeki süreçte çok yoğun bir çalışma temposu olacak. Bizde Aydın milletvekili olarak hemşerilerimizi orada temsil edeceğiz" diye konuştu.

"17-25 Aralık'ta başaramadıklarını yapmaya çalışıyorlar"

Amerika'da görülen davanın tamamen siyasi bir dava olduğunu savunan Öz, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti hükümeti ve Türkiye'yi sıkıştırmak için açılmış bir dava olduğu açıkça belli. Zaten her gün davayla yeni bir gariplik ve garabet ortaya çıkıyor. ABD'deki savcı, Türkiye'deki olayları sorguluyor. Böyle bir yetkisi yok; hem bu durum uluslararası hukuka aykırı hem de devlet temayüllerinde böyle bir şey yok. FETÖ bağlantılı bir ekibin yaptığı bir çalışma. FETÖ bağlantılı bu ekibin 17 -25 Aralık ve 15 Temmuz'da yapamadıklarına karşı başlattıkları bu harekete karşı bizim Cumhurbaşkanımız önderliğinde millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bunlar gelip geçici şeyler. Zaten sahte belgeler, sahte ifadeler ve anlaşmalar her gün ortaya çıkıyor. Bu mesele Cumhurbaşkanımız ve AK Parti hükümetini mesele olmaktan çıkarak devletin varlığı, birliği ve egemenliğiyle ilgili bir noktaya gelmiştir. 2-3 ay içerisinde bu olayın AK Parti ve Türkiye'nin lehine olarak sona erecektir. Milletimiz de bu noktada ferasetini gösterecektir. Sağcı solcu, o partili bu partili demeden devletin ve milletin bekası için duruşunu gösterecektir" şeklinde konuştu.

"2019'da Aydın'a AK Parti bayrağını dikeceğiz"

AK Parti'nin bir yenilenme süreci içerisine girdiğinin altını çizen Öz, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanımız, parti grubunda yaptığı konuşmada net ifadeler kullandı. Kongreleri yenilenme ve değişim olarak görmek lazım. Ben önceki dönemlerde partinin her kademesinde görev yapmış arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şuan ki teşkilatlar 2 seçim, 1 halk oylaması ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi zorlu bir süreci gecesine gündüzüne katıp çalışarak başarılı bir şekilde geçirdi. Bu takdire şayan bir durum. Kongre süreçleri başarı veya başarısızlık değil; bir kan değişimidir. Ben de siyasi yaşamın boyunca bazı dönemlerde yönetim dışında kaldım ancak hiçbir zaman kırılmadan çalışmaya devam ettim. Asıl amacımızın 2019 seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesini almak olduğunu hiç birimiz unutmamalıyız. 2002 yılından bu yana partimize hizmet etmiş olan arkadaşlarımızla birlik ve beraberliği sağlayabilirsek inşallah 2019'da Aydın'a AK Parti bayrağını dikeriz"

"Amerika, Kudüs'te doğruyu bulacak"

Kudüs'te yaşanan İsrail zulmüne değinen Öz, kendisinin de ziyaret ettiği Kudüs'ü herkesin görmesini tavsiye etti. "Kudüs maalesef yüreğimizin acısı" diyen Öz, sözlerine şöyle devam etti: "Kudüs, sadece biz Müslümanların değil bütün insanlığın ortak değeri. Kur'an-ı Kerim'de ayetlerle açıkça övülmüş bir mekan. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa orada bulunuyor. Bizim için çok değerli. ABD'nin iç siyasetine yönelik olarak yapılan bu açıklamanın sonuçları sadece bu bölgeyi değil; tüm insanlığı etkileyecek. Amerika'nın zaman içerisinde doğruya geleceğine inanıyorum. Burada önemli olan Amerika dışındaki bütün dünya ülkelerinin buna 'hayır' demiş olmasıdır. Asla kabul etmediğimiz bu açıklamaya karşı olan tepkilerimizi ifade etmeye devam edeceğiz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aydın AK Parti 17 İlçenin Yeni Yönetimlerini Temayülle Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement