Aydın Atatürk'ün Nazilli'ye Gelişinin 81'nci Yılı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Aydın Atatürk'ün Nazilli'ye Gelişinin 81'nci Yılı Kutlandı

Atatürk'ün Nazilli'ye gelişinin 81'nci yılı kutlandıULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'ın Nazilli ilçesine gelişi ile Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası'nı hizmete açmasının 81'nci yıldönümü kutlandı.

09.10.2018 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ün Nazilli'ye gelişinin 81'nci yılı kutlandı

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'ın Nazilli ilçesine gelişi ile Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası'nı hizmete açmasının 81'nci yıldönümü kutlandı.

Atatürk'ün Nazilli'ye gelişinin 81'nci yıldönümü için düzenlenen tören, İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra, Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi ziyaret edildi. Kaymakam İbrahim Küçük ve Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri ve davetliler, Atatürk'ün Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasını hizmete açmasının belgesel filmini izledi. Daha sonra protokol üyeleri, Nazilli Garı'na geçti. Burada Belediye Başkanı Alıcık ve Kaymakamı Küçük, günün anlam ve önemiyle ilgili birer konuşma yaptı. Ardından Nazilli Belediyesi halk oyunları ekibi olan 'Efe'ler gösteri sundu. Günle ilgili ortaokul öğrencileri ise yazdıkları şiirleri okudu.

Etkinliğin son bölümünde, Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı Sümer Kampüs alanına geçildi. Atatürk'ün Nazilli'ye gelişinde konuşma yaptığı binanın içindeki müze gezildi. Basma fabrikası işçilerinin taşınmasında kullanılan ve halk arasında 'gıdı gıdı' adı verilen trenle, nostalji turu atıldı. Fabrikadan emekli olan işçiler, törene katılanlara aşure ikram etti. Kaymakam Küçük de davetlilere aşure dağıttı. Ayrıca fabrikayla ilgili görsellerin yer aldığı fotoğraf sergisi gezildi.

Aydın Atatürk\'ün Nazilli\'ye Gelişinin 81\'nci Yılı Kutlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Atatürk'ün Nazilli'ye Gelişinin 81'nci Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement