Aydın Bakan Pakdemirli: Yatırımcının Peşindeyiz, Yatırımcı Arıyoruz - Son Dakika
Güncel

Aydın Bakan Pakdemirli: Yatırımcının Peşindeyiz, Yatırımcı Arıyoruz

Bakan Pakdemirli: Yatırımcının peşindeyiz, yatırımcı arıyoruzAYDIN'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 'IPARD II' Destekleme Programı 5. çağrı ilanını duyurdu.

16.02.2019 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Pakdemirli: Yatırımcının peşindeyiz, yatırımcı arıyoruz

AYDIN'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 'IPARD II' Destekleme Programı 5. çağrı ilanını duyurdu. TKDK ile 250 milyon Euro hibe desteği sağlanacağını belirten Bakan Pakdemirli, "Biz kısacası yatırımcının peşindeyiz, yatırımcıyı arıyoruz" dedi.

TKDK IPARD II 5. Çağrı Tanıtım Toplantısı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Konferans Salonu'nda tapıldı. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rısa Posacı ve Bekir Kuvvet Erim, TKDK Başkanı Hakan Kalender, AB Türkiye Delegasyonu Ticaret ve AB Politikalar Bölüm Başkanı Bartosz Przywara, TKDK'dan destek alan 47 ilden katılımcı, siyasiler ve daire müdürleri katıldı. Konuşma yapan AK Parti Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, kendilerini kırmayarak Aydın'a gelen Bakan Pakdemirli'ye teşekkür etti.

"KIRSALA YATIRIM YAPANIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

Salondakilere seslenen Bakan Pakdemirli, "İPARD II kapsamında 5. başvuru çağrısıyla önemli bir yatırım hibeyi yatırımcılarımıza sunuyoruz. Toplam 250 milyon Euro, yani 1.5 milyon TL'lik yatırım paketini üreticimize ve yatırımcımıza sunuyoruz. Kırsala yatırım yapanın her zaman yanında olacağız. Bu desteklemede 1'nci grupta hayvancılık, 2'nci grup ise işleme ve pazarlama yatırımları olacak. Hibe oranları gerçek ve tüzel kişilerde yüzde 40, kooperatif ve tüzel kişilikte olanlara da ise yüzde 50 hibe vereceğiz. Birliğe ve beraberliğe daha fazla destek veriyoruz. Kooperatiflerde ise vereceğimiz hibe oranı yüzde 60 olacaktır. 250 milyon Euro'nun 170 milyon Euro'su yani 1 milyon TL'yi, hayvancılık yatırımlarını desteklenmesi için kullanacağız. Hayvancılık yatırımlarında başvuru tarihi 8 Nisan ile 17 Mayıs arasında olacak. Projelerini hazırlayıp sunmak için üreticilerimize de 3 ay süre veriyoruz. İkinci konumda ise işleme ve pazarlama yatırımlarına destek sağlıyoruz. Et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kesimhane ile süt toplama merkezleri, meyve sebzede soğuk hava deposu ile su ürünleri işleme ve pazarlama yatırımlarına da destek vereceğiz. Biz kısacası yatırımcının peşindeyiz, yatırımcıyı arıyoruz" dedi.

"HEYBEMİZ BOŞ GELMEDİK"

Aydın'a her zaman heybesinin dolu geldiğine değinen Pakdemirli, "Bu çağrıyı Aydın'dan yapmamızın büyük bir önemi var. Çünkü Aydın, ürün potansiyeli yüksek geniş bir coğrafya olup, tarımsal üretiminizin en önemli merkezlerinden biridir. Bir meyvecilik ve sebzecilik üstüdür. Dağlarından yağ, ovalarından bal akar. Aydın'dan yaptığımız bu çağrı, ülkemizin feyzi ve bereketi olacak. Aydın'a heybemiz boş gelmedik demiştik. Bunları şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. Çiftçimize kalan destek ödemelerini şubat ve mart ayı içerisinde ödemeyi planlıyoruz. Ayrıca kurban bayramı vadeli, faizsiz; yem ve motorin kredisi verilecek. Orman Genel Müdürlüğümüzde ülkemiz ve Aydın için çalışmaya devam ediyor. Orman arazilerini incir fidanı dikimi için açtık. Bozuk ve açıkta kalan orman arazilerinde vatandaşlarımızın meyvesinden faydalanması maksadıyla incir fidanı dikeceğiz. İlk olarak Germencik ilçesi Dağyeni Mahallesi'nde 20 dekar arazide de bu uygulamayı başlatıyoruz. İlk etapta 5 bin 400 dekar bozuk orman alanda 100 bin incir fidanı dikip, vatandaşlarımıza eşit miktarda dağıtacağız. Kuşadası ve Söke'nin içme suyunu karşılayacak Sarıçay Göleti ve Söke Çayı gibi birçok projenin de ihalesini yaparak, 2019 yılında başlanacağının müjdesini veriyorum. Mustafa Savaş'ın isteği doğrultusunda Aydın'a bir de yem fabrikası kurma çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından TKDK desteği ile işletme kuran 4 işletmeciye plaket verildi. Ardından TKDK IPARD II 5. Çağrı Tanıtım Toplantısının açılışını Bakan Pakdemirli ve protokoldekiler hep birlikte yaptı.

Aydın Bakan Pakdemirli: Yatırımcının Peşindeyiz, Yatırımcı Arıyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Bakan Pakdemirli: Yatırımcının Peşindeyiz, Yatırımcı Arıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır
    13:03 Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in süper büyüklükteki pazarının muazzam potansiyelini açığa çıkarmaya devam edecek olmasından dolayı Çin'e yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini kaydetti. Zhao, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in birçok ülke için önemli bir yatırım kaynağı ve en önemli yatırım destinasyonlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, tüm ülkeleri Çin'in kalkınma sürecinden yararlanmaya ve işbirliği içinde dünya modernleşmesini gerçekleştirmeye davet etti.

  • Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor
    13:03 Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in yüksek kaliteli kalkınma sayesinde tüm alanlarda Çin'e özgü modernleşmeyi ilerlettiğini ve bunun küresel ekonomik toparlanmaya güçlü bir ivme kazandıracağını belirtti. Ayrıca, bu durumun başta komşu Asya ülkeleri olmak üzere tüm ülkelerin kalkınması için daha fazla fırsat sağlayacağını ifade etti. Zhao, Çin ekonomisinin 2023'te yüzde 5,2 büyüdüğünü ve 2024 için büyüme hedefinin yaklaşık yüzde 5 seviyesinde olduğunu açıkladı.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı
    13:02 Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı

    Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada çalışan A.T., merdivenlerde dengesini kaybederek yaralandı. Yaralı işçi, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış
    13:01 Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış

    Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava raporuna göre, Eskişehir geneliyle doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı
    13:01 Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı

    Avcılar'da bir kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ünün tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin çalışma yürüttü ve kimliği belirlenen 5 şüpheli Esenyurt ve Avcılar'da gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir zanlı ise serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.


Advertisement