Aydın Buharkent'te Yağmur İncir Kalitesini Düşürdü - Son Dakika
Güncel

Aydın Buharkent'te Yağmur İncir Kalitesini Düşürdü

Aydın'ın Buharkent ilçesinde mevsim normallerinin dışında 2 gün boyunca yağan yağmur ve şiddetli rüzgar, incirin kalitesini düşürdü.

07.08.2018 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Buharkent ilçesinde mevsim normallerinin dışında 2 gün boyunca yağan yağmur ve şiddetli rüzgar, incirin kalitesini düşürdü.

Buharkent'te 20 bin 500 dönüm alanda incir üretimi yapılırken, geçen pazar ve pazartesi günü yağan yağmur ve şiddetli rüzgar, ürüne büyük ölçüde zarar verdi. Yağmurdan önce kilosu 2.5 ila 3 lira arasında değişen ürünün, yağmur sonrası kalitesi düşünce, alıcı bulunamadığı belirtildi.

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmurlar, incir üreticilerimizin çok büyük zarara uğramalarına neden oldu. Olumsuz iklim şartlarına ve doğal afete maruz kaldık. İncirin en sevmediği şey, olgunluk döneminde lodosa ve neme maruz kalması. İşte bizim yaşadığımız budur. İncirde kalite ve rekolte kaybına uğramış durumdayız. Sadece Buharkent ilçesi olarak zararımız yaklaşık 37 milyon 500 bin lira civarında. Kuru incirde ise rekoltemiz yüzde 25'lere kadar düştü. Bununla birlikte toplam 64 milyon TL'lik bir zararımız var. Kaymakamlığımızın başkanlığında, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan incir üreticilerimizin borçları için komite kararı alındı. Ayrıca afet fonuna başvuru yapıldı. İncir üreticilerimizin, çiftçilerimizin zararlarının giderilmesi için bu çalışmalarımızın olumlu sonuç vereceğine inanıyoruz dedi.

Bölgede inceleme yapan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Rıza Posacı ise Bu tür zararların TARSİM kapsamına alınmasını ve karşılanmasını istiyoruz. TBMM Tarım Komisyonunda üyeyim. Çalışma yapıyoruz. İncirimizin yağmur nedeniyle uğradığı zararların TARSİM kapsamına alınarak, karşılanmasını istiyoruz. İncir üreticilerimizin zararları için kanun çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacaktır. Zararlarının karşılanması için Tarım Komisyonumuzda çalışmalarımız devam ediyor dedi.

Aydın Buharkent\'te Yağmur İncir Kalitesini Düşürdü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Buharkent'te Yağmur İncir Kalitesini Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement