Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuyucak Belediyesi Atatürk Takı İçin Birbirine Girdi - Son Dakika
Güncel

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuyucak Belediyesi Atatürk Takı İçin Birbirine Girdi

Aydın Kuyucak'taki Atatürk takının yenilenmesi için Kuyucak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları birbirine girdi.

18.06.2017 22:36  Güncelleme: 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuyucak Belediyesi, ilçede Atatürk portresinin bulunduğu takı yenilemek amacıyla değiştirmek isterken Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, değiştirme yetkisinin kendilerine ait olduğunu ileri sürünce iki belediye yetkilileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

KUYUCAK BELEDİYESİ TAKI YENİLEMEK İSTEDİ

Kuyucak Belediyesi, "Kargılı dere peyzaj ve ıslah projesi" kapsamında İnönü Caddesi'nde üzerinde Atatürk portresinin bulunduğu takı yenileyip değiştirmek istedi. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk'ün de izlediği çalışma esnasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olay yerine gelip yapılan işlemin yasal olmadığını ileri sürdü.

ARBEDE ÇIKTI

Bu esnada iki belediye yetkilileri arasında kısa süreli arbede çıktı. Olay yerinde bulunan polis ekipleri, tarafları sakinleştirdi. Konuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kendi yetki alanlarında olan caddede kamu mallarına yapılan müdahale için emniyet güçlerine bilgi verildiği belirtildi.

Konu hakkında gerekli suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlgili idari makamlara yetki alanımıza ve kamu malına yapılan yasa dışı müdahalelerin durdurulması başvurularımızı yaptık. En kısa sürede tüm ekiplerimizle kanunun bize verdiği görevi yerine getireceğiz ve Kuyucak Atatürk Takı'nı yerine takacağız. Yaşanan kanun dışı ve müessir olayların tekrarlanmamasını ümit ediyoruz."

"BİZE DESTEK YERİNE KÖSTEK OLDULAR"

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, mülkiyeti kendilerine ait Atatürk takını yenilemeye karar verdiklerini belirtti.

Üzerinde Atatürk portresi, Türk bayrağı ve Atatürk'ün veciz sözleri bulunan elektronik led pano sipariş verdiklerini bildiren Ertürk, şunları kaydetti:

"Belediyemiz teknik ekipleri takın tamir ve tadilatı ile yeni led panonun oturtulacağı profil doğrama çalışmaları yaparken ne yazık ki böyle bir hizmeti ve çalışmayı desteklemesi gereken Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri destek olmak yerine engel ve köstek olmayı tercih etmişler. İllegal bir şekilde ekiplerini göndererek çalışma yapılan takın İnönü Caddesi üzerinde bulunduğu caddenin sorumluluğun kendilerine ait olduğu, dolayısıyla Kuyucak Belediyesince böyle bir çalışmanın yapılamayacağını beyan ederek gövde gösterisi yapmayı yeğlemişlerdir."

Ertürk, bu hizmeti vatandaşa kazandırmak için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuyucak Belediyesi Atatürk Takı İçin Birbirine Girdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuyucak Belediyesi Atatürk Takı İçin Birbirine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement