Aydın'da 100 kadın daha iş sahibi oldu - Son Dakika
Ekonomi

Aydın'da 100 kadın daha iş sahibi oldu

Aydın\'da 100 kadın daha iş sahibi oldu

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce Aydın'a kazandırılan köy pazarlarına Selatin Köy Pazarı da eklendi.

15.09.2019 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce Aydın'a kazandırılan köy pazarlarına Selatin Köy Pazarı da eklendi.

Koçarlı'nın Çakırbeyli, Sultanhisar'ın Kavaklı ve Bozdoğan'ın Kemer mahallerinde kurulan pazarların dördüncüsü Selatin Mahallesi'ndeki 800 yıllık çınar ağacının altına açıldı. Pazarda 40 tezgahta 100'den fazla Selatin Mahalleli kadın kendi el emeklerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlamaya başladı.

Karnaval havasında gerçekleştirilen açılışta konuşan Başkanvekili Karakoz, pazarın mahalleye hayırlı olmasını diledi. Mahallelerine kazandırdığı pazar için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür eden mahalle muhtarı Kerim Çetin "Topuklu Efemiz mahallemize pazar açacağını söylemişti ve bunu gerçekleştirdi. Pazar onlarca aileye kazanç kapısı oldu" dedi.

Pazarın açılış törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın yanı sıra yüzlerce misafir katıldı.

Mahalleli çok mutlu

İlk haftadan iyi kazanç elde ettiklerini söyleyen mahalleli kadınlar kazandıklarıyla çocuklarını okutacaklarını, aile ekonomilerine katkıda bulunacaklarını söyledi. Başkan Çerçioğlu'nun kadınlara verdiği desteğin çok önemli olduğunu söyleyen kadınlar, yeni bir iş kapısı edindikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

'Kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz'

Mahallenin gelişmeye açık olduğunu, mahalleli kadınların pazarı sahiplenmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Başkan Çerçioğlu ise pazarın mahalleye ve Aydın'a hayırlı olmasını diledi. "Kadınlarımız desteklendiklerinde neleri başarabildiklerini daha önce açtığımız üç köy pazarında gösterdi. Selatinli kadınlarımızın da çalışkanlıklarıyla başarılı olacaklarına eminim" diye konuşan Başkan Çerçioğlu, "Günümüz Türkiyesinde en büyük sorun işsizlik. İşsizliğin çözümü de yerelden kalkınmayı sağlamak" dedi. Başkan Çerçioğlu köy pazarları projesiyle yüzlerce kadına iş sahası açtıklarının altını çizip deneyimlerini tüm Türkiye'deki kurumlarla paylaşmaya hazır olduklarını söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Aydın'da 100 kadın daha iş sahibi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
    10:29 CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

    CarrefourSA Sabancı Ticaret Merkezi AŞ ile Tez Koop İş Sendikası arasında, yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında tüm ücretlere birinci yıl için yüzde 58 artış yapıldı ve aylık çıplak ücretlere kıdeme göre 350 ila 1450 lira arasında kıdem zammı eklendi. Ayrıca, çalışanlara kıdemleri dikkate alınarak birinci yılda yapılan ücret zammı yüzde 61 ile yüzde 69 arasında oldu. Sözleşmenin ikinci ve üçüncü yıllarında ise çalışanlara yıllık enflasyon oranında ücret zammı uygulanacak. Sözleşmeyle birlikte çalışanların sosyal haklarında da önemli artışlar yapıldı, her ay 1000 lira gıda yardımı yapılacak ve diğer sosyal yardımlar da artırıldı.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.

  • ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi
    10:25 ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden seçildi. ASO Teknopark AŞ Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Ardıç, oy birliğiyle tekrar başkan seçildi. Ayrıca, Mehmet Cansız ASO Teknopark AŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı.

  • İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
    10:15 İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

    İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) tarıma dayalı, yenilikçi ve yeşil sanayinin hayata geçeceği fabrikaların yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İpsala Sınır Kapısı'na 5 kilometre mesafede 350 dönüm alan üzerine kurulacak olan OSB'de üretimin bu yıl başlaması planlanıyor. Bölgenin dolması halinde ise genişleme potansiyeli 750 dönüme kadar çıkabilecek.

  • TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı
    10:11 TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı

    Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan 'Tasarım Organizasyonu Onayı'nı (TOO) almaya hak kazandığı bildirildi. TEI, Türkiye'de sivil havacılık motorları sertifikasyonuna yönelik TOO onayı alan ilk şirket oldu. GÖKBEY Helikopteri'ne güç verecek Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün uluslararası sivil sertifikasyon süreci de TOO sonrasında tamamlanacak.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti
    10:05 Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Grand ve Orient Bazaar'ı ziyaret ederek esnafa 'hayırlı sezonlar' dileğinde bulundu. Başkan Günel, turist sayısında ve kruvaziyer gemisi sayısında artış beklediklerini belirtti.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
    10:05 Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, talepleri ve beklentileri dinledi. Ayrıca ETİ Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika personeli ile bir araya geldi.


Advertisement