Aydın'da 4'ü Hakim, 2'si Savcı 27 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da 4'ü Hakim, 2'si Savcı 27 Kişi Tutuklandı

Aydın\'da 4\'ü Hakim, 2\'si Savcı 27 Kişi Tutuklandı

Aydın'da, darbe girişiminin ardından 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci, işadamı, esnaf ve memurların da aralarında bulunduğu 29 kişi ile 10 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi.

21.07.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da, darbe girişiminin ardından 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak suçlamasıyla gözaltına alınan gazeteci, işadamı, esnaf ve memurların da aralarında bulunduğu 29 kişi ile 10 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi. Yaklaşık 24 saat süren sorgunun ardından 4 hakim, 2 savcı ile aralarında işadamı, doktor, gazeteci, avukat ve esnafların da bulunduğu 21 kişiyle birlikte toplam 27 kişi tutuklandı. Dört hakim ile savcının sorgusu devam ederken, 8 kişi adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Darbe girişiminin ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla kentte gazeteci, esnaf, avukat, doktor ve iş adamlarından oluşan 29 kişi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından da 10 hakim ve savcı cumartesi günü gözaltına alındı. 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler dün sabah saatlerinde Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 24 saat süren sorgu sonunda aralarında avukat ve esnafların bulunduğu 8 kişi adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'AYDIN İMAMI' ARANIYOR

Sorguları tamamlanan gazeteci Ali Akkurt, işadamı Mustafa Ancın, Ahmet Celal Kavcar, Salih Yılmaz, Cemalettin Ersin Sancak, avukat Semih Menzilci, Avni Kocagöz, Arif Kocagöz, Öner Kaya, Zülfü Gökçe, Ufuk Keçeci, Rıdvan Yılmaz, Murat Cankurt, Atatürk Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Halil Yürekli, Recep Baltacı, Sinan Hızlı, Avni Çerçi, Abdulkerim Tikbaş, İbrahim Hilmi Maraş, Erdoğan Küçükmotor ve Ali Fuat Durukan tutuklanarak Aydın E Tipi Cezaevi'ne götürüldü. FETÖ/PDY'nin Aydın imamı olduğu öğrenilen Abdülbekir Kalkan'ın ise halen arananlar arasında olduğu öğrenildi.

HİMMET PARALARINI AMERİKA'YA GÖNDERMİŞLER

Tutuklanan 21 kişinin 'himmet' adı altında topladıkları paraları Fethullah Gülen'in Amerika'daki okullarına gönderdikleri, Aydın'da aralarında memurların derneği olan Aymeder'in de olduğu 42 dernek çatısı altında örgütlendikleri, bazı örgüt üyelerinin takibe takılmamak için her gün 18 bin doları Bank Asya aracılığı ile yurt içi ve yurt dışına transfer ettikleri öğrenildi. Dernek ve vakıflar aracılığı ile toplandığı belirlenen 4 milyon liranın da yine parça parça Amerika'da kurulan okullara transfer edildiği ortaya çıktı.

GOLLUM'UN AVUKATI, GOLLUM'UN HAKİMİNİ SAVUNDU

Operasyonlarda terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan hakimler Asuman Turan Mutlu, Gökhan Demir, Egemen Devrim Durmuş, Murat Saz ile savcılar Ergün Tokgöz ve Eyüp Murat Duran da tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, Yüzüklerin Efendisi filmindeki 'Gollum' karakterinin fotoğraflarını yan yana koyup, bunları sosyal medyada paylaşan Dr. Bilgin Çiftçi hakkında açılan 'kamu görevlisine hakaret' davasının hakimi olan ve iki ayrı bilirkişi tarafından yazılan raporun, üç bilirkişi tarafından tek bir rapor haline getirilmesi için davayı erteleyen hakim Murat Saz'ı, aynı davada Dr. Bilgin Çiftçi'nin avukatı Hicran Danışman savundu. Hakim Murat Saz da tutuklandı.

GAZETECİLER ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Öte yandan Aydın'da İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün talimatıyla gazetecilerin polis merkezleri dahil emniyet binalarına, bahçelerine ve Valilik binasına girişlerinin yasaklandığı öğrenildi. Aydın Adliyesi önünde de yoğun güvenlik önlemi alan polislerin, gazetecilerin görüntü almaması için çaba harcaması dikkat çekti. Yaklaşık 150 metre mesafeden görevlerini yapmaya çalışan gazeteciler ile polisler arasında tartışmalar yaşandı.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da 4'ü Hakim, 2'si Savcı 27 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Advertisement