Aydın'da Adli Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Adli Yıl Açılış Töreni

Aydın'da adliye önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde adli yıl açılış töreni düzenlendi.

01.09.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da adliye önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde adli yıl açılış töreni düzenlendi.

Aydın Barosu ve Cumhuriyet Başsavcılığınca adliye bahçesinde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşma yapan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin de değerlendirmede bulunan Bozkurt, hukuku çiğneyerek, hakkaniyet ve adalet kavramını alt üst ederek, soru çalarak, şifreleyerek göreve getirilen hakim, savcı ve polislerin devleti işgal etmeye kalktığına hep birlikte şahit olduklarını dile getirdi.

Bozkurt, "Şimdi yaraları sarma vaktidir. Yargıyı cemaat, cemiyet, tarikat, siyaset ve her türlü gruptan arındırarak bağımsız ve tarafsız inşa etmek en başta hukukçuların boynunun borcudur. Devletimize, milletimize ve cumhuriyetimize yönelmiş bu tehlikeyi hep birlikte bertaraf edeceğiz." dedi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Aydın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, baro avukatları ve adliye çalışanları katıldı.

Nazilli

Nazilli ilçesinde adliye binası önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde adli yıl açılışı için tören düzenlendi.

Tören, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Barosunca Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, "Aziz milletimizin en üst düzeyde layık olduğu adalet hizmetinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı görev edinen yargı mensupları olarak bizler, görevimizi evrensel hukukun ana ilkelerini, insan haklarını esas alan çağdaş bir anlayışla hızlı ve etkin bir biçimde bir biçimde ifa etmeye kararlıyız. Bu kararlılığımızda her türlü fedakarlığa hazırız." dedi.

Baro adına konuşan avukat Şükrü Elmalı ise "Her başlangıç yeni bir umut yeni bir heyecan demektir. Yargının güvenilir sonuç verebilmesi, kendi içindeki kurucu unsurların huzurlu ve saygın bir biçimde işlevini yerine getirebilmesine bağlıdır. Yine uygulayıcılarının huzurlu ve fiziksel olarak rahat bir ortamda çalışması önemlidir. Yargı içinde bulunan unsurların ahenkli çalışması gerçeğin ve adaletin kurulması için gereklidir." ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir ve adliye personeli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'da Adli Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement