Aydın'da Biyolojik Mücadele Sempozyumu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Biyolojik Mücadele Sempozyumu Yapıldı

Aydın\'da Biyolojik Mücadele Sempozyumu Yapıldı

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Biyolojik Mücadele Sempozyumu İzmir Çeşme'de yapıldı.
Sempozyuma Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı...

28.11.2013 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Biyolojik Mücadele Sempozyumu İzmir Çeşme'de yapıldı.

Sempozyuma Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik, Ziraat Yüksek Mühendisi Yasemin Özkul, Ziraat Mühendisi Nurhayat Serttaş ve Ziraat Teknikeri Şeref Şit; Gökkale tarım personeli Ziraat Mühendisi Emrah Erkoç ve Ziraat Mühendisi Yasin Karaca ile Kuşadası zeytin üreticilerinden Refik Halis katıldı.

Sempozyumla ilgili bilgi veren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik, "Sempozyumda dünyada biyoteknik yöntemlerin durumu ve geleceği, Türkiye' de biyoteknik yöntemler konusunda bugüne kadar yapılan araştırmalar, Türkiye'de biyoteknik yöntemler konusundaki destekleme çalışmaları, Biyoteknik mücadelede feromon ve renk tuzaklarının kullanım şekilleri ile biyolojik mücadeleye biyoteknik yöntemlerin katkıları konularında sunumlar yapıldı. Diğer illerden turunçgil, bağ, kayısı, zeytin, kiraz ve örtü altı üreticilerinden oluşan 7 önder üretici deneyimlerini paylaştı. Ayrıca Kuşadası zeytin üreticilerinden Refik Halis, İl Müdürlüğünce 2012 ve 2013 yıllarında bahçesinde yapılan biyoteknik mücadele çalışmalar konusunda bilgi verdi" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Biyolojik Mücadele Sempozyumu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement