Aydın'da Büyük Zafer Kutlamasına İlgi Az Oldu - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Büyük Zafer Kutlamasına İlgi Az Oldu

Aydın\'da Büyük Zafer Kutlamasına İlgi Az Oldu

Aydın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlere katılım az oldu.

30.08.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlere katılım az oldu.

Büyük Zafer'in 93'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen ilk tören Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, AK Parti Aydın Milletvekili Sadık Atay, CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Fatih Atay, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatcı, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile protokol üyeleri katıldı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra Vali Ayyıldız, protokolü makamında kabul etti.

MEYDAN BOŞ KALDI

Daha sonra İstasyon Meydanı'nda devam eden törenlere, Aydınlılar ilgi göstermedi. Vali Ayyıldız, Belediye Başkanı Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kırkaya, askeri araçla etkinliği izlemeye gelen yaklaşık 100 kişiyi selamlayıp, bayramını kutladı. Törende konuşan Jandarma Yarbay Mete Lobut, "Bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan Büyük Taarruz ve büyük zafer Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı'nın tamamlandığı gündür. Bir milletin kaderini değiştiren ve 22 gün 22 gece süren insanlık duygularından yoksun vahşi saldırgan bir düşmanın yaşını Türk'ün iman dolu göğsüne çarparak paramparça ettiği bu savaş sonrasında 30 Ağustos sabahı Türk Milleti'nin zaferiyle doğdu. Bu eşsiz zaferin kazanılmasında emeği geçen bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından tören Nazilli Belediyesi Mehter Takımı ve Kuşadası Belediye Bandosu ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Büyük Zafer Kutlamasına İlgi Az Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement