Aydın'da Ekmeğe Zam - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Ekmeğe Zam

Aydın\'da Ekmeğe Zam

Aydın merkez Efeler ilçesinde fırıncılar arasındaki rekabet sonucu yapılan indirimle uzun süredir 50 Kuruştan satılan 250 gram etmeğin fiyatı yeniden 75 Kuruşa yükseldi.

22.04.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın merkez Efeler ilçesinde fırıncılar arasındaki rekabet sonucu yapılan indirimle uzun süredir 50 Kuruştan satılan 250 gram etmeğin fiyatı yeniden 75 Kuruşa yükseldi.

Aydın merkez Efeler ilçesinde fırıncılar arasında yaşanan rekabet nedeniyle 2013 yılı içerisinde fiyatı sık sık 75 ila 50 Kuruş olarak değişen 250 gram ekmeğin fiyatına zam geldi. Aydın Belediyesi'nin 'Halk Ekmek' projesini de hayata geçirmesiyle en son 2013 yılı Aralık ayı başında fiyatı 75 Kuruştan 50 Kuruşa düşürülen ekmeğin fiyatını dün sabah itibariyle 25 Kuruş zam yapıldı. Ekmeğin fiyatının yaklaşık 5 ay sonra yeniden 75 Kuruşa yükselmesi vatandaşları üzdü.

Yapılan zammın mecburiyetten kaynaklandığını belirten Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, Efeler ilçesinde ekmeğin uzun süredir 50 Kuruştan satıldığını anımsatarak, "Yaklaşık 1 yıl önce 75 Kuruş olarak belirlenen ekmek satış fiyatı, fırıncı esnafları arasındaki rekabet nedeniyle tekrar 50 Kuruşa düşmüştü. Ama haksız rekabet içerisine giren fırıncı arkadaşlar bitme noktasına gelince rekabetin kendilerini zarar verdiğini anlayınca, ekmek fiyatları tekrar 75 Kuruş olarak satılmaya başladı. Bu rekabet biraz daha devam etseydi birçok fırıncı esnafı, arkasında bıraktığı birçok borç ile mesleğini son verirdi. Çünkü girdi maliyetlerinde son bir yılda aşırı derecede zam geldi" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Ekmeğe Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement