Aydın'da "Geleceğin Dünyasında Türk Gençliği" Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Aydın'da "Geleceğin Dünyasında Türk Gençliği" Konuşuldu

Aydın\'da "Geleceğin Dünyasında Türk Gençliği" Konuşuldu

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Geleceğin Dünyasında Türk Gençliği” konulu konferans, AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

28.12.2017 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Geleceğin Dünyasında Türk Gençliği" konulu konferans, AİSYEM Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Konuşmasına Akademi ve Endüstri arasında köprü kurulması konusunda eksiklikler olduğunu söyleyerek başlayan Prof. Dr. Hüseyin Arslan, "Öğrencilerimle birlikte yaptığımız çalışmalarda Ar-Ge'ye ağırlık veriyoruz. Öğrencilerinize İnanırsanız ve iyi bir vizyonla onları desteklerseniz iyi işler ortaya çıkartabilirsiniz." dedi.

Temel Bilimleri olmayan bir ülkenin sonunun geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Arslan, Sosyolojiyi, Psikolojiyi ve Matematiği teknolojiyle birleştirebilirsek iyi şeyler ortaya çıkacağını belirtti.

Patent ve inovasyonun önemini de anlatan Arslan, "Patent ürünü korur, prestij sağlar. Ülke olarak kendi üretimimizi, baz istasyonumuzu oluşturmamız lazım. 2006 yılından 2017'ye kadar geçen süreçte trend teknoloji olmuştur." diyerek ekonomik gücün teknolojik güç olduğunu ifade etti.

Teknolojide Enerji, Sağlık Teknolojileri, Savunma Teknolojileri, Haberleşme ve Sinyalleşme, Siber Güvenlik, Bilgi Teknolojileri konu başlıklarında bilgiler veren Prof. Dr. Arslan konuşmasına "Hayal edebildiğiniz kadar yapabilirsiniz" vurgusunu yaparak devam etti.

"Ne yapıyorsanız yapın en iyisini yapın" diyerek önemli olanın bir yeteneği kazanıp kendine bir şeyler katma ve geliştirme olduğunu söyleyen Arslan, "Başarısızlıklardan gelen başarılar, çok önemlidir." sözüyle konuşmasını sonlandırdı.

Konferans, katılımcıların soru ve görüşlerinin alınmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca'nın, Prof. Dr. Hüseyin Arslan'a Teşekkür Belgesini vermesiyle sona erdi.

Konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter v. Yrd. Doç . Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydın'da 'Geleceğin Dünyasında Türk Gençliği' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement