Aydın'da Kandil Gecesi Camiler Doldu Taştı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Kandil Gecesi Camiler Doldu Taştı

Aydın\'da Kandil Gecesi Camiler Doldu Taştı

ülke genelinde ve islam aleminde olduğu gibi Aydın'da da Berat kandili coşkusu yaşandı.

24.06.2013 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ülke genelinde ve islam aleminde olduğu gibi Aydın'da da Berat kandili coşkusu yaşandı. Vatandaşlar kandil dolaysııyla camilere akıne derken, bir çok cami ibadet eden vatandaşlar dolayısıyla sabaha kadar açık tutuldu.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili'nde vatandaşlar, camilere akın edip bu gecede af ve ağfiret dilediler. Aydın Müftülüğü tarafından merkezlerde bulunan camilerde değişik programlar düzenlenirken, bazı camilerde tesbih namazı da kılındı. Aydın'daki pek çok camide vatandaşlar camiye sığmazken namazlarını cami dışında devam ettiler. Programda, vatandaşlar Kur'an-ı Kerim ve ilahi dinledi.

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Yüce Allah'ın affına, merhametine, yardım ve bereketine vesile olan bu geceye erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamalara gelen beratın özünde, günahtan arınma ve Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşmak anlamını taşır. Bu gecede Allah'ın affı ve bağışlanmasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye "Beraat Gecesi" denilmiştir. Yüce Allah bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifa kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz, "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gecede dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim, Şifa isteyen yok mu, şifa vereyim… Başka isteği olan yok mu, ona da istediğini vereyim" buyurmuştur." sözleri ile ile gecenin önemini anlattı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Kandil Gecesi Camiler Doldu Taştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement