Aydın'da sezonun ilk inciri hasat edildi - Son Dakika
Ekonomi

Aydın'da sezonun ilk inciri hasat edildi

Aydın'ın Buharkent ilçesinde "sarılop" çeşidi ilk incirin hasadı başladı.

22.07.2019 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Buharkent ilçesinde "sarılop" çeşidi ilk incirin hasadı başladı.

Türkiye'de "sarılop" türü incirin en erken yetiştiği yer olan Buharkent'te üreticiler hasat dönemine girdi. Ağaçlardan özenle toplanan incir, satılmak üzere toptancı hallerine götürüldü.

Buharkent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örnek, geçen yıl 15 bin ton ürün aldıklarını, bu yıl ise 25 bin ton rekolte beklediklerini söyledi.

Dünyanın en kaliteli incirinin bu bölgede yetiştiğini aktaran Örnek, "Bu sezon hasat edilen incirin 9 bin tonu ihracata gönderilecek. Bin 600 ton üretilen siyah incirin ise tamamı ise dış pazarda satışa sunuluyor." dedi.

Üreticilerden Güngör Sancak ise verimli bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

"Sarılop" çeşidi incirin tarlada 10 liraya satıldığına dikkati çeken Sancak, "Hasada geçen yıla göre 15 gün geç başladık. İnşallah herhangi bir zarar ziyan olmaz ve mahsulümüz iyi para eder. Çiftçimizin yüzü güler. Geçen yıla göre yüzde 60 oranında bir artış bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Aydın'da sezonun ilk inciri hasat edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement