Aydın'da Teog Maratonu Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Teog Maratonu Başladı

Aydın\'da Teog Maratonu Başladı

Türkiye genelinde 1 milyon 175 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavı Aydın’da sorunsuz bir şekilde başladı.

27.04.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde 1 milyon 175 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavı Aydın'da sorunsuz bir şekilde başladı. 2 gün sürecek sınavda il genelinde 13 bin 189 öğrenci ter dökecek.

Türkiye genelinde ortaöğretim sınıf öğrencilerin liseye girişlerine ilk adımı oluşturacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı, 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde 8'inci sınıf öğrencilerinin katılımıyla yapılıyor. Aydın'daki 17 sınav merkezi ve 226 okulda toplam 13 bin 189 öğrencinin gireceği sınav, sorunsuz bir şekilde başladı. Sabah erken saatlerde sınav merkezlerine gelen öğrenciler ve aileleri büyük heyecan yaşadı.

8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar; yurt içi ve yurt dışındaki sınav merkezlerinde Türkiye saati ile her iki günde bir oturumda üç ders yazılısı olmak üzere iki oturum halinde her bir ders yazılısı saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda tamamlanacak. Öğrenciler, iki oturumda yapılacak hazırlık sınavının bugünkü birinci oturumunda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu tutulurken; yarınki ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınava girecek. Ortak sınavlara mazeretleri nedeniyle katılamayan öğrenciler için, 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Bakanlıkça belirlenen merkezlerde mazeret sınavları yapılacak.

Aydın'da sorunsuz bir şekilde devam eden TEOG sınavı öncesi bazı sınav merkezlerini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğrencilere öğütlerde bulunarak, başarılar diledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Teog Maratonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement