Aydın'da Yeni Gönül Elçileri Aranıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Yeni Gönül Elçileri Aranıyor

Aydın\'da Yeni Gönül Elçileri Aranıyor

Aydın'da yürütülen Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Kimler Gönül Elçisi Olabilir konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

25.01.2014 00:26  Güncelleme: 00:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da yürütülen Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi kapsamında "Kimler Gönül Elçisi Olabilir" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Aydın Gençlik Merkezi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğün iş birliğinde Aydın Gençlik Merkezi Salonunda düzenlenen semineri, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğün de görevli Dr. Selvinaz Saçan, slayt eşliğinde "Kimler Gönül Elçisi Olabilir" konulu bir sunum gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi insanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen 7'den 77'ye kekresin gönül elçisi olabileceğini söyledi. Saçan, "Önemli olan kişilerin gerçekten böyle bir işi istemeleridir. Gönüllülük paylaşmaktır, üzüntülerin azalmasıdır. Çözümü başkasından beklemek değil, bireysel gücünü çözüm bulmak için kullanmasıdır" dedi.

Toplumun kalkınmasın da gönül elçileri projesinin amaçları hakkında da bilgi veren Saçan, "Eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve mesleki Açık Öğretim Liselerine yönlendirilmesi, İş gücü piyasaların ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine katkıda bulunulması, Mesleki Açık Öğretim Liselerinden mezun olanların iş yaşamına aracı olunması ve imkansızlıklardan dolayı okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, ekonomik ve sosyal yönden güçlenmesini sağlamaktır" dedi.

Proje kapsamında Aydın ilinde 312 Gönül Elçisinin olduğunu belirten Saçan, Gönül elçiliği konusunda iki şekilde başvuru yapıldığını ve bunlardan birinin doğrudan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurmak ve diğeri başvuru ise Bakanlığın Wep sayfasından yapılabileceğini belirtti.

Düzenlenen seminere, Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Feti Karsak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Gelişimi Eğitim Uzmanı Sevim Yetkin ile Gençlik Merkezi üyeleri katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Yeni Gönül Elçileri Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement